27.2 C
Lloret de Mar
Martínez de Foix, saludant esportistes 'molt especials'

Mor Francesc Martínez de Foix, “l’ànima” dels Special Olympics del 2006 a Lloret

Va ser president dels Special Olympics i un dels referents en la lluita per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual en el món de l'esport.

Martínez de Foix, saludant esportistes 'molt especials'

Darreres Notícies

Ha mort, als 63 anys, Francesc Martínez de Foix. Va ser president dels Special Olympics i un dels referents en la lluita per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual en el món de l’esport. En el seu moment, com a president de l’organisme a Catalunya, va treballar colze a colze amb l’Ajuntament per fer realitat els Special Olympics de l’any 2006 a Lloret.

Aquells jocs van ser tot un repte organitzatiu, una fita col·lectiva, que va sortir bé gràcies en part a la seva empenta. Romà Codina -que onze anys enrere era regidor de Benestar i Família- recorda que “Francesc Martínez de Foix va ser l’ànima dels jocs, hi va posar empenta, ganes, il·lusió, va ser un repte complex però sempre hi veia el costat positiu”.

Francesc Martínez de Foix ser fundador de la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics, l’ACELL, entitat que va presidir durant 23 anys. També va contribuir a fundar l’Special Olympics Espanya i l’Special Olympics Catalunya, moviments dels quals també va ser president.

El 1992, va impulsar els primers Jocs Special Olympics, que es van disputar a Barcelona i Vilanova i la Geltrú, i que van significar un gran avenç en la visibilització de l’esport practicat per persones amb discapacitat intel·lectual.

El 2012 va rebre la Creu de Sant Jordi per la defensa dels drets d’aquest col·lectiu.

spot_img

El + Vist