13.9 C
Lloret de Mar

Mor Pilar Mundet, professora del Coll i Rodés durant més de 25 anys

Mundet era un personatge públic perquè va ser la primera dona en ocupar l’alcaldia de Tossa de Mar l’any 1991 amb el PSC.

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

Pilar Mundet, professora de l’Institut Coll i Rodés durant més de 25 anys, va morir aquest dissabte, a l’edat de 59 anys. Mundet era un personatge públic perquè va ser la primera dona en ocupar l’alcaldia de Tossa de Mar l’any 1991 amb el PSC.

La seva etapa política, que va acabar el 2012, es va caracteritzar per ser molt sensible amb el territori i els aspectes socials, sempre vinculada a la Cultura, l’Ensenyament i l’Arqueologia. Va ser nomenada alcaldessa el 1991, el 1999 -tot i que en aquella ocasió el mandat només va durar un any per una aliança entre CiU i l’Agrupació d’Electors de Tossa (AEC)- i el 2003.

Però aquí Lloret era coneguda per la seva faceta de professora de Llengua i Literatura Castellana.

Va exercir de docent gairebé tres dècades i van ser molts els alumnes que van passar per la seva aula. Aquest havia de ser el seu últim curs abans de jubilar-se, però una greu malaltia la va obligar a agafar-se la baixa el mes d’octubre. En aquell moment va expressar que retardaria la jubilació per poder passar tot un curs amb els alumnes.

https://twitter.com/ColliRodes/status/1380931365735182341?s=20
https://twitter.com/VBerjaga/status/1380829283132829697?s=20

Des de l’institut estan consternats. En una publicació a les xarxes del centre, els companys n’han destacat la seva condició humanista, que la dotava d’un fons conversacional immens, i la seva condició de filòloga, que la dotava d’un discurs intel·ligent que fluïa sempre de manera natural i elegant. Són, precisament, aquestes llargues converses i tots els riures compartits el que companys i alumnes recordaran d’ella.

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.