24.8 C
Lloret de Mar
Parc de Sant Cristòfol, on hi ha la capelleta

Mossèn Martirià beneeix avui els vehicles a la capelleta de Sant Cristòfol, a Can Ballell

Aquesta tradició religiosa es duu a terme a les 12 del migdia.

Parc de Sant Cristòfol, on hi ha la capelleta

Darreres Notícies

Avui és 10 de juliol, Sant Cristòfol, patró dels automòbils i protector dels viatgers, una figura venerada en pobles i ciutats d’arreu de Catalunya. Lloret no n’és cap excepció. A les 12 hores, la benedicció tindrà lloc a la capelleta dedicada al sant a Can Ballell. Allà hi serà mossèn Martirià, que beneirà tots els vehicles que s’hi acostin. “Els repartiré aigua beneïda demanant que no hi hagin accidents, que es facin bons viatges i que siguin bons conductors“, explica.

En obtenir la benedicció, reben així la protecció de Sant Cristòfol durant tot l’any. La tradició atribueix a aquest sant el fet d’haver prestat serveis a viatgers i vianants, per la qual cosa es va convertir en el patró. El mossèn afegeix que “Sant Cristòfol era qui portava Jesucrist a les espatlles, n’era el seu conductor i li va fer un bon servei“.

En altres anys, aquesta benedicció es feia el cap de setmana, coincidint amb les festes del barri de Can Ballell, però enguany no es fan. Però la benedicció sí, arran de la demanda veïnal, la qual es duu a terme avui, 10 de juliol, diada de Sant Cristòfol.

spot_img

El + Vist