7.3 C
Lloret de Mar

Neix Plurals, una nova entitat que defensa els drets del col·lectiu LGTBIQ+ a Lloret

Està formada per Ivan Soriano com a president. L’acompanyen Xavi Orri com a secretari i Jordi Padilla, com a tresorer. Els vocals són Josep Valls i Puigvert, Maria Joancomartí i Júlia Termes.

Els representants de la nova associació Plurals.
Els representants de la nova associació Plurals.

Darreres Notícies

Neix una nova entitat a Lloret de Mar. És Plurals, amb l’objectiu de promoure i “defensar els drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals, queers o de qualsevol altra minoria afectivosexual i de gènere”.

servicios profesionales jimenez

La nova associació Plurals, que ja està constituïda legalment, la formen Ivan Soriano com a president. L’acompanyen Xavi Orri com a secretari i Jordi Padilla, com a tresorer. Els vocals són Josep Valls i Puigvert, Maria Joancomartí i Júlia Termes.

El Castell d'en Plaja, il·luminat amb els colors de l'arc de Sant Martí
El Castell d’en Plaja, il·luminat amb els colors de l’arc de Sant Martí, que simbolitzen la lluita LGTBIQ+.

El creixement del municipi durant les darreres dècades ha generat la necessitat d’oferir serveis específics adreçats al col·lectiu LGBTIQ+.

Tot i l’avenç produït a nivell governamental en els darrers anys per reconèixer els drets de les persones LGBTIQ+, cal vetllar per a que aquests es compleixin amb garantia i denunciar qualsevol forma de discriminació. Alhora, cal treballar per a que la diversitat es constitueixi com a un valor per a tota la ciutadania.
Els orígens de Plurals es remunten a l’any 2019.

Durant aquests quatre anys, i amb el suport de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Mar, hem passat a treballar activament per donar l’impuls que Lloret necessita per esdevenir destinació LGBTIQ+. Jennifer Pérez, la regidora de l’àrea, valora molt positivament la creació de la nova associació.

Actualment, Plurals dinamitza un espai de suport anomenat Tardes Rainbow Es Tint, amb l’Ajuntament. A les tardes participen més de 20 persones del col·lectiu, agrupats en dues categories: joves i adults.

Plurals continuarà lluitant contra fòbia o qualsevol forma de discriminació per raó de sexe i gènere, com quan va tenir lloc l’assassinat del jove Samuel Luiz al 2021.

spot_img

El + Vist