19.6 C
Lloret de Mar

Nervis i molta il·lusió en la participació dels Jubil al Fitag

La formació del Casal Municipal de la Gent Gran participarà al Festival de Teatre Amateur de Girona aquest dissabte, amb l'obra 'Ressaca'.

-

Amb un punt crític, però sobretot amb molt d’humor, el grup Jubil posa sobre la taula com han afrontat personatges molt diversos la pandèmia que ens ha tocat viure. La formació del Casal Municipal de la Gent Gran actuarà aquest dissabte a Girona, en el marc del FITAG, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona.

La directora és Montse Xapellí.

“L’obra va de covid, però després del covid, quan ja la gent està farta de covid i té ganes de sortir, però encara no pot sortir”

Montse Xapellí

L’obra, escrita per Rosa Maria Minguella, es titula Ressaca.

Ressaca d’unes setmanes difícils, en què cadascú ha fet el que ha pogut, viatjant entre la por i l’esgotament psicològic. Alguns dels personatges són una mica excèntrics. Un dels actors és Romà Ribas.

“El meu personatge i tres més som els hippies de la comèdia són personatges molt trencadors, trenquem molt amb el panorama”

Romà Ribas

El públic es pot sentir identificat amb diferents situacions i personatges de l’obra. Això sí, és important donar-li un toc d’humor per no dramatitzar més la pandèmia, tal com apunta una de les actrius, Elena Álvarez.

“Li donem un toc d’humor perquè, si no, seria tot molt angoixant altre cop i ja ho hem passat molt malament”

Elena Álvarez

Per als Jubil, que fa dotze anys que estan en actiu, actuar al FITAG és un reconeixement a la bona feina feta.

“Per a nosaltres anar al FITAG és una gran il·lusió; a més a més, ens agrada molt perquè és un reconeixement a 12 anys que portem fent obres de teatre”

Montse Xapellí

Els actors i actrius ja ho tenen tot a punt per aquest dissabte i, evidentment, els nervis hi són presents.

“Això és molt gratificant, una mica nervioseta, perquè no és el mateix fer-ho al teu poble que en un altre lloc, però segur que sortirà bé i la gent s’ho passarà estupendu”

Elena Álvarez

L’actuació del grup Jubil, aquest dissabte, a la Casa de la Cultura de Girona, està programada per les set de la tarda i les entrades són gratuïtes.

- Publicitat -