27.4 C
Lloret de Mar
Presentació del circuit d'atenció a les víctimes de violència masclista (Ajuntament de Lloret de Mar)

Nou circuit per atendre les víctimes de la violència masclista a Lloret de Mar

Una de les claus és la coordinació entre els diferents departaments que hi estan implicats: Igualtat, Benestar i Família, Educació, Seguretat i Salut.

Presentació del circuit d'atenció a les víctimes de violència masclista (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Lloret de Mar presenta el circuit d’actuació local per a l’atenció a dones en situació de violència de gènere. Es tracta d’un document que marca els procediments a seguir davant d’aquest tipus de casos. L’objectiu és que els professionals que estan implicats en l’atenció a les víctimes de la violència contra les dones tinguin una eina de treball i una millor coordinació.

El circuit d’actuació el formen els departaments d’Igualtat, de Benestar i Família, d’Educació i la Policia Local. A més, en l’àmbit policial, també hi són els Mossos d’Esquadra, mentre que en l’àmbit sanitari també hi participa la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, a través del Centre d’Atenció Primària de Lloret i l’Hospital Comarcal de Blanes.

Des del consistori, l’any 2004 es va impulsar la constitució de la Comissió Daphne, amb l’objectiu de lluitar contra la violència envers les dones. En el marc d’aquesta comissió, l’any 2011 es va elaborar el primer Circuit d’actuació Local per l’Atenció de Dones en Situació de Violència, que ara s’ha revisat i actualitzat.

L’alcalde, Jaume Dulsat, posa de manifest la importància d’aquesta coordinació per atendre les víctimes en un moment tan delicat com l’actual, ja que la situació de pandèmia, i les conseqüents restriccions, han agreujat les situacions de violència masclista.

“Durant la pandèmia molts maltractadors han pogut exercir un control directe sobre les parelles i ara que es flexibilitzen les mesures, els maltractadors estan perdent el control i és una situació que s’està tornant greu”

Jaume Dulsat

La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, destaca que és un document que serveix per ampliar la funció del SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, que sovint no pot detectar casos concrets de violència de gènere.

“El SIAD ofereix aquest servei però no pot detectar totes les situacions de violència, per tant, es necessita aquesta coordinació per detectar situacions que no es volen denunciar o que no són visibles”

Jennifer Pérez

Arantxa Jiménez, regidora de Benestar i Família, assenyala que el treball transversal entre els diferents departaments és clau per ajudar a aquestes dones d’una manera més ràpida i efectiva.

“El departament de Benestar i Família és clau, és des d’on es fan les derivacions pertinents, però és molt important el treball transversal, perquè un departament no pot fer-ho tot sol”

Arantxa Jiménez

En el mateix sentit, Jordi Sais, regidor de Seguretat Ciutadana, considera que la coordinació entre departaments és bàsica.

“El que destaca és la coordinació, que és necessària per atendre les víctimes i les seves famílies, aquest circuit d’actuació busca que se sentin recolzades de manera personal i patrimonial”

Jordi Sais

El document recull les diferents actuacions en funció de les situacions que es puguin trobar. Des de l’actuació en moments de risc de patir maltractament, fins a actuacions en què es tracti de dones embarassades.

En els darrers anys, l’Ajuntament de Lloret ha incorporat professionals específics per atendre la violència masclista. L’any 2004 es va iniciar un Servei Integral d’Atenció a les Dones amb atenció psicològica i jurídica. A més, des de la Policia Local es va crear l’Oficina d’Atenció a la Víctima i Relacions amb la Comunitat.

- Publicitat -
spot_img

El + Vist

spot_img