5 C
Lloret de Mar
La nova sala sensorial (Pas a Pas)

Nova sala d’estimulació sensorial al Centre d’Atenció a l’Autisme de Pas a Pas

S’estima que entre el 60 i el 90% de les persones amb TEA tenen algun grau d’alteració del processament sensorial.

La nova sala sensorial (Pas a Pas)

Darreres Notícies

Montphoto i Angelina Cardona reben el guardó Sa Gavina 2021 i 2020

Els premis més esperats de la Festa de la Cultura reconeixen els 25 anys del festival internacional de fotografia de natura i l'activisme cultural incansable d'Angelina Cardona.

11 apartaments turístics de Lloret seran l’habitatge de persones vulnerables

Formen part del programa 'Reallotgem' de la Generalitat, que fa una crida als propietaris d'immobles buits per ampliar el parc d'habitatges socials.

El nou rober de Càritas obre les portes en un local del Mercat Municipal

Sembla una botiga, amb roba i complements de segona mà, i un altell, on hi ha el magatzem i una sala on oferiran suport emocional i formació als usuaris.

Més de 700 persones grans, vacunades a la Biblioteca

Els veïns i veïnes a qui posen la 1a dosi de Pzifer tenen 79 anys o menys.

El Rocagrossa organitza una jornada per donar a conèixer la formació dual

Durant l’acte del proper dimarts, hi intervindran ponents com Marta Eroles, psicòloga esportiva; José Luis Blanco, fundador de La Sansi; Edu Garriga, fundador de 77 Feet; i Dino Donati, fundador de PR1ME.

El Centre d’Atenció a l’Autisme que gestiona Pas a Pas ha inaugurat una nova sala d’estimulació sensorial. Tal com el nom indica, aquest espai es dedicarà, específicament, a les teràpies relacionades amb els trastorns del processament sensorial.

S’estima que entre el 60 i el 90% de les persones amb TEA tenen algun grau d’alteració del processament sensorial. La presidenta de Pas a Pas, Eva Palau, explica que hi ha dos modalitats d’alteració del processament sensorial: la hipersensibilitat, que és que tota la informació que reben els sentits està amplificada, i la hiposensibilitat, que és per sota del que seria habitual.

En els dos casos, l’alteració provoca problemes en el dia a dia de les persones que la pateixen.

“El fet de no poder integrar la informació sensorial com ho podem fer la resta agreuja tot el dia a dia d’aquestes persones perquè els genera molt mal estar”

Eva Palau

La nova sala s’ha posat posar en marxa gràcies a una subvenció específica atorgada per la Fundació laCaixa i comptarà amb diversos elements visuals, tàctils i auditius que contribuiran a donar un servei complementari a les teràpies que ja porten a terme actualment les professionals del centre.

De moment s’utilitza de manera puntual, però la intenció és comptar, d’aquí poc, amb una terapeuta especialitzada en aquest tipus de teràpia.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.