17.8 C
Lloret de Mar

Nova visita guiada al cementiri, per descobrir-ne la iconografia i el simbolisme

Anirà a càrrec de la historiadora de l'art Marina Garcia i es farà cada divendres del mes de juny, a les 20 hores.

El cementiri de Lloret
El cementiri de Lloret

Darreres Notícies

Vida eterna a la ciutat dels morts. Així es titula la nova visita guiada que comença aquest divendres al cementiri de Lloret.

servicios profesionales jimenez

L’activitat es farà cada divendres del mes de juny i se centra en la iconografia i el simbolisme al cementiri, tal com ha explicat el regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores.

“Volem descobrir el significat dels panteons i els hipogeus i, alhora, explorar la voluntat de per què es vol perpetuar la memòria d’aquells que ja no hi són a través de les seves sepultures”

Xavi Flores

Qui s’ha encarregat de recopilar tota la informació i farà de guia és la historiadora de l’art lloretenca Marina Garcia, que argumenta per què els cementiris i la mort en general solen cridar tant l’atenció: “El concepte de la mort, tot i que és un tema tabú encara i escatològic, ens atrau perquè és un concepte abstracte i que al llarg de la història de l’art i de les civilitzacions, i de la mà de l’art funerari, ens ha donat un concepte molt oníric i misteriós que no deixa de sorprendre’ns”.

Fent la investigació pertinent, Marina Garcia ha pogut comprovar que les persones que es van encarregar de la iconografia i el simbolisme del cementiri tenien controlat fins a l’últim detall.

“Res està deixat a l’atzar, els escultors, artistes i arquitectes que hi van participar tenien molt clar quin missatge volien donar a l’espectador i quin volien deixar a la memòria d’aquells que ja han marxat al món dels morts”

Marina Garcia

La visita guiada al cementiri de Lloret es farà cada divendres de juny, a les vuit del vespre, i l’entrada és gratuïta, tot i que les places són limitades i, per tant, cal fer inscripció prèvia. Es pot fer a través del web de Patrimoni Cultural o trucant al Museu del Mar, al 972 36 44 54.

spot_img

El + Vist