19.8 C
Blanes
'Noves espiritualitats per a persones atees' (Cia Atzucac)

‘Noves espiritualitats per a persones atees’ reflexiona sobre l’espiritualitat amb crítica i ironia

L'obra, que es podrà veure a Lloret dissabte a la tarda, forma part del festival 'Això al poble no li agradarà', que s'estrena avui.

'Noves espiritualitats per a persones atees' (Cia Atzucac)

Darreres Notícies

Avui s’estrena la primera edició del festival Això al poble no li agradarà, amb la participació de nou municipis, entre els quals Lloret de Mar.

La idea és que fins diumenge es duguin a terme obres de teatre aquí i també a Olot, Mieres, Porqueres, Banyoles, Girona, Celrà, La Jonquera i Figueres. Aquestes poblacions han decidit crear una programació conjunta i singular per acostar la creació contemporània actual a tothom.

circo de las estrellas

En el cas de Lloret, l’espectacle que s’oferirà serà Noves espiritualitats per a persones atees, de la companyia Atzucac. Serà dissabte a la tarda i la convocatòria és a les set al Jardí de la Pau.

L’obra és un projecte escènic que neix de la voluntat d’indagar l’espiritualitat des d’una perspectiva atea o agnòstica i sense que falti la crítica i la ironia. La creació, direcció i dramatúrgia va a càrrec de Victòria Bilbao, Dolça Alcanyís i Aram Pou.

“Observem que hi ha moltes coses espirituals dins de la manera d’entendre d’una persona atea, però a vegades no ho estem observant i la nostra idea és posar-hi el focus”

Aram Pou

Aram Pou afegeix que la intenció és fer palès que cadascú s’ha creat la seva manera d’entendre l’espiritualitat.

“És tot amb un to reflexiu, però a la vegada irònic, perquè al final té aquesta part de ridícul si ens mirem a nosaltres mateixos”

Aram Pou

La posada en escena de l’espectacle és singular, ja que es crea una rotllana amb el públic. “Això canvia molt la posada en escena i fa que l’espectador estigui veient tota l’estona la resta d’espectadors i ens posa a tots en una situació més horitzontal”, comenta Aram Pou.

“Amb aquesta posada en escena, l’espectador està molt dins de l’espectacle i està molt involucrat, nosaltres volem que formi part de l’espectacle”

Aram Pou

La companyia Atzucac estrenarà l’obra Noves espiritualitats per a persones atees aquí Lloret. Les entrades valen 10 euros. De cara al setembre, seran a la Fira del Teatre de Tàrrega.

La directora del Teatre de Lloret, Amaranta Gibert, considera que és una molt bona oportunitat poder gaudir de l’estrena de l’espectacle aquí a la vila. I, a més, fer-ho en aquest nou festival, que s’anomena Això al poble no li agradarà. “Volem fer una mica de provocació i, a la vegada, dir que qui decideix si un espectacle agrada o no agrada, o atrau o no atrau, no ha de ser el programador ni el regidor/a de cultura, sinó el públic, sense públic no hi ha teatre”, ha explicat Gibert.

“A vegades aquelles propostes contemporànies més arriscades costa que es programin i, sovint, se sol dir: ‘Això al meu poble no agradarà’. En tot cas, provem-ho i interpel·lem el públic”

Amaranta Gibert
festival arts vives
Presentació del festival ‘Això al poble no li agradarà’

Amaranta Gibert explica que l’objectiu d’aquest festival és poder donar una oportunitat a companyies de creació contemporània de les comarques gironines, que pels canals habituals solen tenen més dificultats.

“Són companyies de creació contemporània, que han decidit crear a comarques de Girona i que els costa, per les propostes que fan, que se’ls inclogui en les programacions”

Amaranta Gibert

Des d’avui fins diumenge, es faran un total d’onze propostes artístiques en diferents municipis i s’han creat abonaments especials per a qui vulgui veure més d’una obra de les sis de pagament que hi ha. A més a més, amb la col·laboració de la Diputació de Girona i la conselleria de Cultura de la Generalitat, s’ofereix un autocar i dinar, perquè es pugui fer una ruta per les funcions de diferents municipis.

“Hi ha autobusos finançats per l’administració; per exemple, dissabte la jornada comença a Girona, passa per Celrà i acaba a Lloret”

Amaranta Gibert

Amaranta Gibert assegura que és una “proposta atractiva” i molt econòmica, ja que el públic té l’oportunitat de pagar 50 euros per tots els espectacles, amb el transport i el dinar inclosos.

L’edició d’aquest any, que es presenta com a número zero, és una prova pilot, amb la voluntat de sumar més municipis de cara als propers anys.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist