14.9 C
Lloret de Mar

Obert el termini perquè els majors de 36 anys sol·licitin un ajut per al lloguer

Aquests ajuts s'adrecen a arrendataris amb dificultats amb l'objectiu de prevenir l'exclusió social residencial.

El menjador d'una llar (Mobles Tatat)
El menjador d'una llar (Mobles Tatat)

Darreres Notícies

Les persones majors de 36 anys poden sol·licitar un ajut per pagar el lloguer. El termini s’ha obert avui i s’allarga fins al 15 de juliol.

servicios profesionales jimenez

Són unes prestacions que ofereix la Generalitat per ajudar a pagar el lloguer a arrendataris amb dificultats amb l’objectiu de prevenir l’exclusió social residencial. Alguns dels requisits principals, a banda de tenir més de 36 anys, són estar al corrent dels pagaments i que la renda de la unitat familiar no superi els 22.550 euros anuals. Ho ha apuntat la regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez.

“Que tinguin ingressos regulars i que els ingressos de la unitat familiar, és a dir, de les persones que consten empadronades al pis de lloguer, no superin els 22.548,67 euros anuals”

Jennifer Pérez

El lloguer no pot superar els 650 euros mensuals, o els 350 en cas de tractar-se d’una habitació; excepte en el cas de les famílies nombroses, que es pot arribar als 900 euros. Els ajuts van dels 20 als 200 euros mensuals durant un any.

La regidora considera que són ajuts necessaris per ajudar la ciutadania a fer front a un dret fonamental com és el de tenir un habitatge digne.

“Hi ha moltes famílies i moltes persones que no poden fer front al pagament de la renda, o sí que el fan, però potser estan pagant un 40 o 50% del seu salari en concepte de lloguer; per tant, entenem que és un abús i no ho podem permetre”

Jennifer Pérez

La sol·licitud es pot fer de manera virtual o bé presencial a l’Oficina d’Habitatge amb cita prèvia. Respecte al Bo Jove, que és l’ajut per pagar el lloguer per a persones d’entre 18 i 35 anys, Jennifer Pérez ha avançat que possiblement s’obri una nova convocatòria a partir del setembre.

spot_img

El + Vist