13.2 C
Lloret de Mar

Objectiu: minimitzar l’impacte del busseig a la Costa Brava

L'empresa lloretenca Dolphin's Diving Center col·labora en aquest projecte, amb una 40a de centres d'immersió del litoral gironí.

Un submarinista observa un peix al fons marí de Sa Caleta (Dolphin’s Diving Center).
Un submarinista observa un peix al fons marí de Sa Caleta (Dolphin’s Diving Center).

Darreres Notícies

L’empresa lloretenca Dolphin’s Diving Center col·labora en un projecte per minimitzar l’impacte del busseig a la Costa Brava. La iniciativa pretén donar eines i consells als centres d’immersió que hi ha al litoral gironí per evitar més destrosses, sobretot al fons del mar, a les roques, peixos o als prats de la posidònia.

servicios profesionales jimenez

Un dels responsables de l’empresa, Sergio Infante, assenyala que aquestes pràctiques per aprendre a respectar el medi submarí ja es duen a terme en destinacions exòtiques com l’Àsia.

Vida submarina al fons del mar lloretenc (Dolphin's Diving Center)
Vida submarina al fons del mar lloretenc (Dolphin’s Diving Center)

Ara, afegeix, falta aplicar-ho a casa nostra. A tall d’exemple, assenyala “aquí a la Costa Brava la microvida no s’aprecia, sembla que a les roques no hi passi res”.

Un peix al fons marí de Sa Caleta (Dolphin's Diving Center).
Un peix al fons marí de Sa Caleta (Dolphin’s Diving Center).

Per dur a terme aquest projecte per respectar la Costa Brava submarina, es fan diferents accions a diversos municipis del litoral gironí amb “maletes pedagògiques”. A través de vídeos, guies i fitxes, els centres reben material per descobrir el medi als seus usuaris i, alhora, donar un missatge de bones pràctiques per a la preservació. Hi participen una quarantena de centres d’immersió des de Portbou fins a Blanes.

Des del Dolphin’s Diving Center de Lloret es reclama a l’Ajuntament que marqui amb balisses o boies els punts d’immersió a les aigües de la vila, perquè aquesta pràctica estigui més controlada.

spot_img

El + Vist