28.7 C
Lloret de Mar
Exposició 'Pompeu Fabra. Una llengua completa'

Obre una exposició dedicada a Pompeu Fabra al vestíbul de la Casa de la Cultura

'Pompeu Fabra. Una llengua completa' es pot visitar fins al 9 de novembre.

Exposició 'Pompeu Fabra. Una llengua completa'

Darreres Notícies

Pompeu Fabra és el protagonista de l’exposició que ha obert portes aquesta setmana al vestíbul de la biblioteca. Sota el títol Pompeu Fabra. Una llengua completa, la mostra commemora el 150è aniversari del naixement del lingüista.

- Publicitat -

A més, aquest 2018 també es recorda el centenari de la publicació de la seva gramàtica. L’autor és una figura cabdal a la llengua catalana, ja que va contribuir a la seva transformació amb rigor intel·lectual i amb una obra que és considerada tot un referent.

La directora de l’Oficina de Català, Cesca Cornellà, assegura que es tracta d’una exposició senzilla que resumeix molt bé l’aportació de Pompeu Fabra. La mostra també fa una pinzellada d’aspectes humans del lingüista, com ara les dificultats que va viure en una època convulsa políticament.

Pompeu Fabra va ser el principal artífex de les Normes ortogràfiques, que l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va aprovar l’any 1913. Més tard, va ser el redactor de nombroses gramàtiques. Entre totes, destaca la Gramàtica Catalana, que va redactar l’any 1918 i de la qual se celebra enguany el seu centenari. Al llarg del temps, l’IEC ha anat adaptant la llengua a la realitat de cada moment. Uns canvis que Cesca Cornellà creu que Pompeu Fabra trobaria del tot adequats.

L’exposició Pompeu Fabra. Una llengua completa es pot visitar al vestíbul de la Casa de la Cultura fins al 9 de novembre.

spot_img

El + Vist