29.9 C
Lloret de Mar
'Ocaña. Reina de las ramblas'

‘Ocaña. Reina de las Ramblas’, aquest diumenge al Teatre

L'espectacle de Marc Rosich fa renéixer la figura del reconegut activista transgressor. Diumenge, a les 20.30 hores.

'Ocaña. Reina de las ramblas'

Darreres Notícies

José Pérez Ocaña, conegut per tothom com a Ocaña, reneix de la mà de Marc Rosich, que ha decidit tornar a donar vida al performer, artista i activista transgressor. L’espectacle, de la companyia Òpera de Butxaca & Nova Creació i titulat Ocaña. Reina de las Ramblas, es podrà veure aquest diumenge al Teatre de Lloret.

Ocaña va ser una icona de la resistència creativa i underground de Barcelona durant els últims anys de la dictadura franquista, i va morir tràgicament el 1983, en una cercavila al seu poble natal de Cantillana. Precursor de tota una manera de viure i d’entendre el món, torna als escenaris per explicar de nou la seva història.

Qui l’encarna és l’actor i cantant Joan Vázquez, que estarà acompanyat de Marc Sambola a la guitarra. Plegats oferiran un retrat de la figura d’Ocaña i de la Barcelona d’aquella època, a través d’un recital teatralitzat a ritme de copla.

Un espectacle que ha rebut els premis de la crítica a Millor Espectacle Musical i Millor Actor Musical i que, segons Joan Vázquez, agradarà a un públic de diferents àmbits i edats.

La funció de Lloret serà aquest diumenge, a dos quarts de nou de la nit. En acabar, hi haurà un col·loqui postfunció organitzat per Les Influencers, que comptaran amb la participació de Marc Rosich, que a banda de ser el director i dramaturg d’Ocaña també és autor del llibre Teatre trans i altres textos no normatius; i de Gemma Mateu, una lloretenca que està fent una investigació sobre els orígens del moviment LGTBIQ a Lloret als anys 60; i tenen una sorpresa preparada gràcies a la col·laboració de Pere Pedrals, historiador i expert en la figura d’Ocaña. Tot plegat, moderat per Xavi Orri. Ivan Soriano, de Les Influencers, ha animat a tothom a participar-hi.

“L’obra s’emmarca en els temps de la dictadura franquista, però és molt vigent a dia d’avui, perquè molts dels estereotips i prejudicis que crèiem superats són encara presents en la nostra societat”.

Ivan Soriano

Les entrades es poden comprar pels canals habituals i el preu és de 12 euros. Cal tenir en compte que hi ha la possibilitat de seure en una de les taules que es posaran just davant de l’escenari; les persones interessades han d’escriure un correu electrònic a teatredelloret@lloret.cat abans de comprar l’entrada. 

- Publicitat -
spot_img

El + Vist

spot_img