15.1 C
Lloret de Mar

Òmnium Selva marítima treballarà per fomentar la cohesió social i el sentiment de pertinença a Catalunya

Tal com la gestora va apuntar a la presentació de divendres, el primer pas serà contactar amb entitats de col·lectius immigrants per acostar-los els objectius d'Òmnium.

Darreres Notícies

Fomentar el sentiment de pertinença, la cohesió social i l’orgull de país entre les persones immigrants per sumar-los al projecte d’Òmnium Cultural. Aquest és el primer objectiu que es marca la nova gestora de l’entitat a la Selva marítima, formada per una quinzena de persones de Lloret, Blanes i Tossa, que es va presentar divendres, al teatre municipal de Lloret.

En substitució de l’empresonat Jordi Cuixart, va assistir a l’acte el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, que va llegir una emotiva carta de Cuixart. El president, que és a Lledoners des de fa ja quinze mesos, va animar a tothom a seguir lluitant per defensar els drets i llibertats dels catalans. De fet, Marcel Mauri va recordar que, en el judici, l’escrit d’Òmnium al tribunal no serà de defensa, sinó d’atac.

Gràcia Ferrer i Maria Rosa Brunet

El vicepresident de l’entitat va remarcar la importància que té per a Òmnium Cultural que es vagin obrint seus arreu del país. En el conjunt de la Selva marítima, Òmnium Cultural té uns 700 socis. Tenint en compte això i analitzant la realitat de la zona, un grup de persones van decidir impulsar la gestora d’aquest territori. Dues de les impulsores van ser Gràcia Ferrer, de Lloret, i Rosa Maria Brunet, de Blanes, que van explicar que el primer objectiu serà contactar amb les entitats formades per col·lectius immigrants, amb la voluntat de fomentar la cohesió i el sentiment de pertinença a Catalunya.

Amb la gestora de la Selva marítima, ja n’hi ha 45 arreu del país. Pel que fa a socis, en el conjunt de Catalunya són gairebé 134.000. Xifra que converteix l’entitat cívico-cultural en la més important de tot Europa.

La gestora d’Òmnium Selva marítima

L’acte de divendres va comptar amb unes 200 persones de públic i la dinamització de l’esbart Joaquim Ruyra de Blanes, que va fer diverses actuacions.

L’esbart Joaquim Ruyra de Blanes
spot_img

El + Vist