Dissabte, 6 març 2021
9.3 C
Lloret de Mar

Òmnium Selva marítima treballarà per fomentar la cohesió social i el sentiment de pertinença a Catalunya

Tal com la gestora va apuntar a la presentació de divendres, el primer pas serà contactar amb entitats de col·lectius immigrants per acostar-los els objectius d'Òmnium.

Darreres Notícies

Dulsat tem que el repartiment de les ajudes es converteixi en “cafè per a tothom”

Ha estat en l'acte 'Nous paradigmes competitius en les destinacions de sol i platja', organitzat aquest dijous per la patronal turística Exceltur.

La restauració pot obrir fins a les 17h a partir el proper dilluns

L’alcalde de Lloret dona la benvinguda a les noves mesures i amb la mirada posada ja a l’estiu assegura que "ara hi ha molt en joc".

L’equip del videoclip ‘No calles’ està format sobretot per dones joves de Lloret

El projecte, que busca conscienciar en contra de la violència masclista, s'estrena aquest dissabte (19h) al Teatre de Lloret de Mar.

Adrià Calaf, de l’escola Àngels Alemany, és el guanyador del concurs d’Aqualia

El certamen té per objectiu mostrar el cicle de l’aigua i conscienciar sobre la importància de fer-ne un ús sostenible.

Tres detinguts per cultivar 516 plantes de marihuana en una casa de Lloret de Mar i punxar la llum

Els Mossos d'Esquadra van descobrir la plantació gràcies a la col·laboració ciutadana.


Fomentar el sentiment de pertinença, la cohesió social i l’orgull de país entre les persones immigrants per sumar-los al projecte d’Òmnium Cultural. Aquest és el primer objectiu que es marca la nova gestora de l’entitat a la Selva marítima, formada per una quinzena de persones de Lloret, Blanes i Tossa, que es va presentar divendres, al teatre municipal de Lloret.

En substitució de l’empresonat Jordi Cuixart, va assistir a l’acte el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, que va llegir una emotiva carta de Cuixart. El president, que és a Lledoners des de fa ja quinze mesos, va animar a tothom a seguir lluitant per defensar els drets i llibertats dels catalans. De fet, Marcel Mauri va recordar que, en el judici, l’escrit d’Òmnium al tribunal no serà de defensa, sinó d’atac.

Gràcia Ferrer i Maria Rosa Brunet

El vicepresident de l’entitat va remarcar la importància que té per a Òmnium Cultural que es vagin obrint seus arreu del país. En el conjunt de la Selva marítima, Òmnium Cultural té uns 700 socis. Tenint en compte això i analitzant la realitat de la zona, un grup de persones van decidir impulsar la gestora d’aquest territori. Dues de les impulsores van ser Gràcia Ferrer, de Lloret, i Rosa Maria Brunet, de Blanes, que van explicar que el primer objectiu serà contactar amb les entitats formades per col·lectius immigrants, amb la voluntat de fomentar la cohesió i el sentiment de pertinença a Catalunya.

Amb la gestora de la Selva marítima, ja n’hi ha 45 arreu del país. Pel que fa a socis, en el conjunt de Catalunya són gairebé 134.000. Xifra que converteix l’entitat cívico-cultural en la més important de tot Europa.

La gestora d’Òmnium Selva marítima

L’acte de divendres va comptar amb unes 200 persones de públic i la dinamització de l’esbart Joaquim Ruyra de Blanes, que va fer diverses actuacions.

L’esbart Joaquim Ruyra de Blanes

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Bernat Ribera accedeix per primera vegada a les semifinals d’una Copa d’Europa d’snowboard cross

El lloretenc va competir amb doble cita a Àustria: dissabte, va ser setzè, mentre que diumenge va acabar en el setè lloc.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.