7 C
Lloret de Mar

Orobitg (ERC) pregunta a la Generalitat sobre el projecte de millora de la C-63 entre Lloret i el túnel

La resposta del departament de Territori és que la redacció del projecte s'acabarà aviat.

Jordi Orobitg
Jordi Orobitg

Darreres Notícies

El diputat lloretenc Jordi Orobitg, d’ERC, ha preguntat al departament de Territori de la Generalitat per l’estat actual dels projectes de millora de la seguretat de la carretera C-63. En concret, s’ha demanat informació sobre l’estat actual del projecte destinat a garantir la seguretat als accessos de les urbanitzacions entre el túnel de Monturiol i Lloret de Mar.

Orobitg recorda que és un projecte que la Generalitat va adjudicar el febrer del 2014, amb un termini màxim de 6 mesos per a la seva redacció. Actualment, encara no s’ha culminat. A més, també n’existeix un altre del 2010, corresponent al tram entre Monturiol i Vidreres. El diputat considera “inacceptable que després de tant de temps no hi hagi un resultat del projecte”.

La resposta rebuda “no ha estat satisfactòria”. Orobitg explica que només se’ls ha informat que aviat s’acabarà la redacció del projecte i creu que és insuficient que es vulgui prioritzar les millores a la part que va de Monturiol a Vidreres.

En el programa electoral d’ERC a les eleccions municipal de 2015 ja es preveia insistir a la Generalitat per l’estat i l’aprovació d’aquest projecte. Davant de la situació actual, Orobitg assegura que continuaran treballant per accelerar les tasques.

Recordem que la C-63, entre Lloret i Vidreres, ha generat molta polèmica perquè es considera que té un alt risc d’accidents, especialment a causa de les entrades i sortides a les urbanitzacions. Segons un informe del Servei Català de Trànsit i els Mossos d’Esquadra, aquesta carretera és una de les que han registrat més accidents mortals durant el 2018 a la demarcació de Girona.

Els cotxes que van xocar frontalment a la C-63 a Lloret de Mar, el 2017

D’altra banda, recordem que Jordi Orobitg serà un dels testimonis per a la defensa d’Oriol Junqueras i Raül Romeva en el judici pel procés. Ho farà com a exdiputat de Junts pel Sí, quan tenia la funció de portaveu de Justícia. El polític lloretenc ha explicat que encara no coneix la data de la seva declaració.

Pel que fa a les sessions que s’han dut a terme fins ara, Orobitg assegura que ha quedat demostrat que les sessions d’aquest judici són esperpèntiques i demostren que l’acusació no té cap mena de fonament”.

El judici pel procés es reprèn el pròxim dilluns. Tot i que no hi ha data encara per la declaració de Jordi Orobitg, el què és segur és que no ho farà la pròxima setmana.

spot_img

El + Vist