19.8 C
Blanes
Una escena de 'Paris, Texas'

‘Paris, Texas’, la segona projecció del cicle dedicat a Wim Wenders

El Cineclub Adler farà la projecció de la "primera roadmovie definitiva" avui dijous, a les 20.30 hores, al Teatre.

Una escena de 'Paris, Texas'

Darreres Notícies

Avui hi haurà una nova sessió del cicle que el Cineclub Adler dedica al director Wim Wenders. En aquest cas, la pel·lícula que es projectarà serà Paris, Texas.

L’argument el protagonitza un home, que camina pel desert sense rumb i sense saber qui és. El seu germà acudeix per ajudar-lo i intenta que recordi la seva vida quatre anys enrere, quan va abandonar la seva dona i el seu fill. Mentre recupera la memòria, el protagonista descobreix l’oportunitat de reparar els errors del passat.

circo de las estrellas

L’èxit de Paris, Texas va revolucionar i va marcar tendència al cinema independent nord-americà. La pel·lícula, del 1984, va rebre la Palma d’Or al Festival de Canes i es considera el film de tota una generació.

El president del Cineclub Adler, Joan Moret, remarca que es tracta de “la primera roadmovie definitiva”.

“És una pel·lícula que va saber tocar molt bé les emocions, les inquietuds d’una generació d’espectadors i els va marcar profundament perquè, a partir d’aquí, es va disparar l’estrena de roadmovies”

Joan Moret

Wim Wenders és considerat un dels autors més innovadors de la seva generació. Va formar part del Nou Cinema Alemany, un corrent cinematogràfic que va ressituar el cinema germànic en el mapa de les cinematografies de referència europees.

Per a Joan Moret, és curiós que fos un director alemany qui marqués un punt d’inflexió en un gènere que té tant de pes en la cinematografia nord-americana.

“A mi sempre m’ha fet molta gràcia que sigui un director alemany qui agafa un gènere que és, per definició, molt americà i acaba fent la roadmovie definitiva”

Joan Moret

Aquest any, el BCN Film Fest Sant Jordi dedica una retrospectiva a Wim Wenders i el Cineclub Adler s’hi suma amb aquest cicle, que compta amb la projecció de tres de les seves pel·lícules que van marcar la seva “època daurada”, des que es consolida com a autor fins que arriba al cim amb El cel sobre Berlín, que tancarà el cicle a Lloret dijous que ve.

“Se li dedica un cicle perquè s’ho mereix, perquè té una trajectòria que és prou llarga com per poder fer retrospectives del que es vulgui”

Joan Moret

La projecció de Paris, Texas es farà avui, a dos quarts de nou del vespre, al Teatre de Lloret.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist