27.7 C
Lloret de Mar
Els actors de 'Pàtria' amb Isidor Llorca

‘Pàtria’ es torna a projectar aquest dilluns i dimarts a Lloret, després de l’estrena de divendres

Serà a les 21 hores al teatre municipal. A l'estrena es va comptar amb la presència dels dos protagonistes de la pel·lícula, Miquel Sitjar i Elena Antón.

Els actors de 'Pàtria' amb Isidor Llorca

Darreres Notícies

Avui i demà es projecta Pàtria al teatre de Lloret de Mar, després de l’estrena, el passat divendres, en una 50a de sales d’arreu de Catalunya. Entre elles, la de Lloret, on van assistir els actors protagonistes, Miquel Sitjar i Elena Antón, que van explicar a la ràdio que interpreten l’heroi d’aquesta història, considera la primera pel•lícula èpica catalana, i la seva estimada.

Pàtria explica els orígens de Catalunya i en concret narra la llegenda d’Otger de Cataló. Les seves gestes i aventures, situades al segle VIII, són transmeses oralment a un monjo, 700 anys després. Per aquest motiu, el film va endavant i endarrere en els segles. La pel•lícula,rodada al Berguedà, el Solsonès i l’Empordà, s’ha finançat amb una campanya de micromecenatge i compta amb coproducció lloretenca de part de l’associació Espai Setè Art, presidida per Isidor Llorca.

Pàtria ha rebut el guardó com a millor film de parla no anglesa al festival internacional de Niça, a França. Va tenir dues nominacions més dins la mateixa categoria: a millor director i actor protagonista.

Ara s’ha estrenat comercialment en una 50a de sales de Catalunya, entre elles, el teatre de Lloret. Després de la projecció de divendres, es faran passis avui dilluns i demà dimarts, a partir de les nou de la nit.

spot_img

El + Vist