11.3 C
Lloret de Mar

Paulino Gracia (ELLSSP), convidat al Parlament Europeu en una jornada sobre la corrupció a Espanya

Es farà aquest dimecres (16 hores) a Brussel·les sota el títol 'Denunciants a Espanya: protecció o intimidació'.

Paulino Gracia, avui, als estudis de la ràdio
Paulino Gracia, avui, als estudis de la ràdio

Darreres Notícies

Paulino Gracia, portaveu d’ELLSSP, és una de les 41 persones convidades a la jornada que s’organitza demà dimecres al Parlament Europeu per parlar sobre la corrupció a les institucions espanyoles. L’esdeveniment es titula Denunciants a Espanya: protecció o intimidació.

L’extinent Segura, que va denunciar corrupció a l’exèrcit

En aquest sentit, a través de diverses ponències, es posaran sobre la taula preguntes com ara quines dificultats es troben els càrrec polítics a l’hora de denunciar un cas de corrupció o quines conseqüències els pot comportar per a la seva vida personal i professional. Paulino Gracia lamenta que ara mateix no hi ha cap manera de protegir la persona que denuncia corrupció i lamenta que, fins i tot, s’acaba acusant a qui denuncia, com li va passar a l’extinent Luís Gonzalo Segura. A la jornada també es pretén parlar de quins són els mitjans que hi ha per denunciar la corrupció.

El regidor lloretenc alerta la població que Espanya és un dels estats on hi ha més corrupció de la Unió Europea, però també del món en general. “Està en el número 13 del món dels països amb més corrupció, són 90 mil milions d’euros a l’any“.

La jornada comptarà amb diferents personalitats del món polític, però també de l’àmbit institucional i periodístic. Començarà a les quatre de la tarda amb una ponència dedicada a la directiva de la Unió Europea en relació a la protecció dels denunciants. La jornada seguirà amb una conferència en què es parlarà sobre casos corrupció i una tercera xerrada en què es portarà a debat la falta de mitjans i d’informació per a la protecció de les persones que decideixen denunciar.

spot_img

El + Vist