21.6 C
Lloret de Mar

Pedro Sánchez convoca eleccions generals anticipades el 28 d’abril

El BOE publicarà el decret de dissolució de les Corts 54 dies abans de la data elegida.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez

Darreres Notícies

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres la dissolució de les Corts i la convocatòria d’eleccions generals per al pròxim 28 d’abril.

Pedro Sánchez ho ha anunciat després de comunicar la data als membres del seu govern, que s’ha reunit de forma extraordinària. 

El presidente del govern, Pedro Sánchez, presideix la reunió del Consell de Ministres extraordinari, aquest divendres, al palau de la Moncloa. (EFE)

El president espanyol ja ha comunicat la data al rei Felip VI i el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publicarà el decret de dissolució de les Corts 54 dies abans de la data elegida.

Segons el web 324.cat, Sánchez ha atribuït la decisió al “bloqueig” de les forces de la dreta a les seves lleis al Congrés dels Diputats i a la caiguda d’uns “pressupostos socials” a mans del PP, Cs, i també de les forces independentistes.

Això no obstant, ha considerat que hi ha “derrotes parlamentàries” com la dels pressupostos que són “victòries socials” perquè els ciutadans ja coneixen quin és el “full de ruta” i els projectes de l’Executiu socialista.

Des del seu convenciment que Espanya necessita avançar, Sánchez ha decidit convocar eleccions i donar veu als espanyols. És president del govern espanyol des del 2 de juny del 2018.

El president espanyol activa el calendari electoral després que el Congrés dels Diputats va rebutjar la tramitació dels pressupostos generals de l’Estat per al 2019 amb els vots del PP i de Cs, d’una banda, i d’ERC i PDeCAT per l’altra.

Pedro Sánchez s’ha vist forçat a acabar la legislatura després de la polèmica que va generar incoporar la figura d’un “relator” i per l’allau en contra del diàleg que preparava amb els independentistes.

spot_img

El + Vist