8.1 C
Lloret de Mar

Penes de fins a 10 anys de presó per als acusats de segrestar un veí de Lloret de Mar

L'Audiència de Girona imposa les penes més elevades als dos dels set acusats que no van reconèixer els fets al judici. Els fets es remunten al 2017.

Sis dels acusats, en el primer dia del judici (ACN).
Sis dels acusats, en el primer dia del judici (ACN).

Darreres Notícies

L’Audiència de Girona ha condemnat a penes de fins a 10 anys de presó els set acusats de segrestar un veí a Lloret de Mar i reclamar 1,5 milions d’euros de rescat. Els fets van passar el juny del 2017.

servicios profesionales jimenez

El captiveri va durar deu dies, durant els quals el grup va traslladar la víctima fins a Toledo, la van agredir “de manera constant” i la van atordir amb drogues. Després que cinc dels acusats reconeguessin els fets, el tribunal fa seves les peticions de la fiscalia i els condemna a penes d’entre 5 anys i 8 mesos i 6 anys i 8 mesos de presó. Les penes més elevades, de fins a 10 anys, les imposa als dos processats que van negar els càrrecs al judici. La sentència els condemna basant-se, sobretot, en allò que va aportar l’anàlisi dels seus mòbils.

Segons recull la sentència, els acusats van començar a idear el seu pla entre els mesos de maig i juny del 2017. La veu cantant la van portar dos germans, que van anar contactant amb els altres cinc processats i els van convèncer per participar en el segrest.

Durant aquelles setmanes, a més, els integrants del grup es van anar repartint diferents rols. Per exemple, un d’ells seria el qui s’encarregués de negociar amb la família. O un altre faria “tasques de vigilància, suport i seguretat” un cop ja haguessin capturat la víctima i la traslladessin d’un lloc a un altre.

El pla passava per ocultar primer la víctima en una casa aïllada de Cervelló (Baix Llobregat), propietat d’un dels acusats. I des d’aquí, traslladar l’home fins a un altre habitatge, situat a Casarrubios del Monte, un poble de Toledo.

Seguint aquesta estratègia, cap a les vuit del vespre del 12 de juny del 2017, part de la banda va interceptar la víctima quan anava en cotxe a la zona de la urbanització Lloret Blau i el van segrestar. Primer el van dur a la masia de Cervelló, on el van tenir retingut fins al 17 de juny. Aleshores, el van traslladar a Toledo. El captiveri va durar fins al 22 de juny, quan els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional el van alliberar en un operatiu conjunt.

A més de la pena de presó, l’Audiència fixa una indemnització conjunta de 41.880 euros. La sentència no és ferma i s’hi pot interposar recurs davant del TSJC.

spot_img

El + Vist