20.1 C
Lloret de Mar
Els Amics de l'Arxiu, a més de representants municipals i dels comerciants.

“Per Sant Romà, si no l’ha fet, la farà”

Les expressions típiques de Lloret de Mar es recuperen en punts de llibre i, de moment, en forma de cartells en un aparador.

Els Amics de l'Arxiu, a més de representants municipals i dels comerciants.

Darreres Notícies

“Per Sant Romà, si no l’ha fet, la farà”, “El lladre del pa”, o bé “Boira al puig d’en Pla, aigua avui o demà”.

Són expressions típiques de Lloret de Mar que feien servir els veïns, especialment abans, les quals s’han recollit en una campanya de l’Associació de Comerciants, amb la col·laboració dels Amics de l’Arxiu i de l’Oficina de Català de Lloret de Mar.

punts de llibre

Els usuaris dels Amics de l’Arxiu han aportat els seus coneixements i records, amb paraules que fan servir encara, en altres casos que havien sentit al carrer o que els hi deien els seus pares.

Per tal de no perdre aquestes expressions -molt utilitzades temps enrere-, s’han plasmat en una col·lecció de punts de llibre que es reparteixen a les botigues, però també en uns cartells penjats en un aparador situat al carrer de la Vila.

aparador

Des dels Amics de l’Arxiu estan molt contents d’haver col·laborat. La regidora Anna Garcia-Castany destaca que “són dites importants que cal conservar“.

cartells 3

Francesc Alsina, gerent de l’associació de comerciants de Lloret, explica que el sector s’ha encarregat de la impressió de les frases.

De moment, les expressions ocupen un aparador del carrer de la Vila, cedit per la família Batlle, el qual està buit. La idea és anar ornamentant altres aparadors i botigues de Lloret, i de pas reactivar la seva ocupació.

spot_img

El + Vist