24.8 C
Lloret de Mar
La Natàlia, al centre, amb l'Olga i la Lena

Portar ucraïnesos cap a Catalunya, pagar-los el viatge, buscar-los allotjament o donar-los menjar i roba

La lloretenca Natàlia Beltran se suma a l'ajuda de les persones ucraïneses que fugen de la Guerra, en una iniciativa solidària impulsdada per les seves germanes i el seu cunyat.

La Natàlia, al centre, amb l'Olga i la Lena

Darreres Notícies

Viatjar fins a la frontera d’Ucraïna amb Polònia amb una autocaravana i portar cap a Catalunya diverses persones, pagar viatges en tren o avió, buscar allotjament o proporcionar roba i menjar. Són algunes de les coses que estan fent la lloretenca Natàlia Beltran, amb les seves germanes Eva i Marisol i el seu cunyat Ciso Corbera, per ajudar a les persones que han fugit de la Guerra d’Ucraïna.

Tot va començar de manera molt improvisada, quan les germanes i el cunyat de la Natàlia van decidir fer alguna cosa davant de l’atrocitat que s’estava cometent a Ucraïna. Ells tres viuen a l’Escala i la seva sorpresa va ser que, després de decidir marxar amb l’autocaravana per portar persones cap aquí, molta gent del poble va voler col·laborar amb la iniciativa i els va fer aportacions econòmiques.

La Natàlia, la Marisol i l'Eva (Empordanejant)
La Natàlia, la Marisol i l’Eva (Empordanejant)

Aleshores, l’Eva va narrar tot el viatge a través del seu perfil d’Instagram @empordanejant. La seva voluntat era mostrar tot el que estaven fent a les persones que havien col·laborat amb la causa, però el suport cada vegada va créixer més.

L'arribada de la caravana a Catalunya (Empordanejant)
L’arribada de la caravana a Catalunya (Empordanejant)

Des de Lloret, la Natàlia va començar a compartir al Facebook el que anava penjant la seva germana i, en haver-hi una comunitat ucraïnesa tan gran a la vila, de seguida van contactar-li diverses persones demanant ajuda. Eren veïns de Lloret d’origen ucraïnès que volien fer arribar aquí familiars i amics.

La Natàlia assegura que han ajudat tantes persones que és impossible comptar-les.

“Dels que hem pagat, han arribat 19 persones, però si em dius a quanta gent hem arribat a ajudar és impossible, són tants que no ho sabem”

Natàlia Beltran

Per tant, són moltes les persones que ha conegut aquests últims dies la Natàlia, que destaca el cas de l’Olga i la seva filla, la Lena, que és una karateka destacada. “Em va dir que a Ucraïna era campiona del món de Karate i vaig pensar que era el mateix que la meva vida aquí amb la meva filla, que fa patinatge i ha arribat a Europa -explica la Natàlia-, i me la vaig trobar el dia que arribava aquí, amb totes les pertinences de la seva vida en una sola bossa, i això t’impacta molt”.

La Natàlia amb l'Olga i la Lena
La Natàlia amb l’Olga i la Lena

A una altra família, els van trobar un allotjament a Ripoll i també han ajudat algunes persones a trobar feina; una qüestió molt important, la d’aconseguir que puguin accedir a un lloc de treball.

Natàlia Beltran vol remarcar que, des que van començar a ajudar la comunitat ucraïnesa, han rebut molta col·laboració de persones que volien ajudar d’una manera o altra. 

“Va arribar una família a Barcelona i l’havíem de portar a Lloret i li vaig dir a l’Eva, que va fer una crida a Instagram i en deu minuts teníem una persona que els va portar”

Natàlia Beltran

En aquest sentit, agraeix tot el suport que reben dia a dia, sense el qual res no seria possible.

“És molt d’agrair a tothom, perquè sense tot aquest embolcall que tenim seria impossible fer tot el que estem fent”

Natàlia Beltran

La Natàlia ha remarcat també que les persones que marxen d’Ucraïna per fugir de la guerra volen tornar a casa tan aviat com sigui possible. Mentre duri el conflicte, però, des d’@empordanejant seguiran posant el seu granet de sorra per ajudar en tot el que estigui a les seves mans.

spot_img

El + Vist