14.3 C
Lloret de Mar

Premien la sèrie ‘Buga Buga’, de TV3, amb els lloretencs Paco Moreno i Fermí Reixach

A més, l’estrena de la pel·lícula 'La dona il·legal' -on Moreno interpreta un polític d’extrema dreta- és imminent, tot i que es posposa al desembre per la Covid. I un altre film que protagonitza, en aquest cas la pel·lícula de terror 'A casa', s’acaba d’incorporar al catàleg de la plataforma de vídeo Amazon.

Un fotograma de la sèrie 'Buga Buga', de TV3.
Un fotograma de la sèrie 'Buga Buga', de TV3.

Darreres Notícies

L’actor Paco Moreno està d’enhorabona. Acaben de premiar la sèrie ‘Buga Buga’ en el festival Serielizados, on hi surt ell i el també lloretenc Fermí Reixach. A més, l’estrena de la pel·lícula ‘La dona il·legal’ -on interpreta un polític d’extrema dreta- és imminent, tot i que es posposa al desembre per la Covid. I un altre film que protagonitza, la pel·lícula de terror ‘A casa’, s’acaba d’incorporar al catàleg de la plataforma de vídeo Amazon.

Comencem amb la sèrie ‘Buga Buga’, de TV3, la qual està pendent d’estrena. Creada per Alba Simón i Ana Millán, s’ha pogut veure al Serielizados Fest, on ha guanyat la convocatòria de projectes de ficció convocada pel Canal 33. Històries i personatges conflueixen durant els sis episodis de 20 minuts de ‘Buga Buga’, petits curtmetratges independents que alternen comèdia, drama i gènere romàntic, i tots ells situats en diverses bugaderies de Barcelona i els seus voltants. En Paco fa de paleta d’una de les protagonistes i surt al primer capítol.

Pel que fa al cinema, en Paco és un dels intèrprets de ‘La dona il·legal’, en la qual interpreta un polític d’extrema dreta, inspirat en els líders de VOX. El film, de caire social, denuncia els centres de detenció on les persones no hi tenen drets. L’estrena, prevista aquest mes, s’ha posposat al desembre per la Covid.

En Paco també és un dels protagonistes de ‘A casa’, una pel·lícula de terror, on hi surten altres lloretencs: Nano Ferrari, Jose García i Debbie Garcia. En parlem perquè la plataforma Amazon Prime Video l’acaba d’incorporar al seu catàleg. En Paco destaca que és una pel·lícula de terror sobrenatural i d’autor, rodada amb actors de Lloret i rodalies, per aquí i a estones, durant dos o tres anys.

‘A casa’ ja es pot veure en uns vint països, incloent-hi els Estats Units, el Regne Unit i l’Amèrica Llatina. Una estrena directament online que, a causa de la situació actual, permetrà al film aspirar als premis Gaudí i Goya.

A casa està etiquetada en el gènere de terror, sobrenatural i cinema d’autor, elements que caracteritzen aquest relat, qualificat pel mateix autor de “bucle metafísic”. En realitat, del que tracta és “de la voluntat de tornar a casa, a l’origen”.

Escrita pel guionista Fabián Nieto i dirigida per Busquets, narra la història d’una noia que no sap si és viva o morta i necessita una sortida del parany en què està. L’equip artístic està encapçalat per Debbie Garcia, José Garcia, Paco Moreno, Nanu Ferrari i Christina Bauer, entre d’altres.

La majoria, actors i actrius coneguts de les comarques gironines que, com l’equip tècnic, es van implicar en aquest projecte que no tenia gaire pressupost, però sí moltes ganes i recursos. Es va rodar a Sils, però també a Maçanet de la Selva, Lloret de Mar, Blanes, Tossa i Tordera.

spot_img

El + Vist