20 C
Lloret de Mar
Una familia, dies enrere, en una terrassa del passeig Verdaguer de Lloret de Mar (ACN).

Procicat: mobilitat per tot Catalunya i comerç sense límits de superfície

S'aixeca el límit de nombre de bombolles en les reunions socials, que encara són de 6 persones màxim. Podran obrir els bars i restaurants dels centres comercials, tancats des de fa mesos.

Una familia, dies enrere, en una terrassa del passeig Verdaguer de Lloret de Mar (ACN).

Darreres Notícies

Mobilitat lliure per tot Catalunya a partir de dilluns que ve, 26 d’abril, sense cap limitació territorial ni obligació de desplaçar-se només amb la bombolla de convivència. Així ho ha aprovat el Procicat aquest dijous.

Es confirma, per tant, que el pla de desescalada a partir del 26 d’abril (si la situació de la pandèmia ho permetia) incorpora aquest esperat desconfinament comarcal que s’havia recuperat després de la Setmana Santa i que s’havia prorrogat set dies perquè el govern considerava que calia una setmana per “estabilitzar” la pandèmia i “doblegar la corba”.

terrasses covid19 hostalers bars restaurants lloret 1 edited

Un altre canvi important afecta la restauració: podran obrir els bars i restaurants dels centres comercials, tancats des de fa mesos. En l’àmbit del comerç, se suprimeixen les limitacions de superfície, però es manté l’aforament del 30%.

El comerç no essencial torna a obrir els caps de setmana

El govern ha confirmat, a més, que desapareix el límit pel que fa al nombre de bombolles a l’hora de fer reunions socials, que han de continuar sent de 6 persones com a màxim.

Per detallar les noves restriccions han comparegut Alba Vergés, consellera de Salut en funcions; Marc Ramentol, secretari general de Salut; Miquel Sàmper, conseller d’Interior en funcions; Sergio Delgado, subdirector de Protecció Civil, i Joan Carles Molinero, comissari dels Mossos d’Esquadra.

Vergés ha obert la seva intervenció remarcant que “la pandèmia està en una situació estable”, però que les UCIs encara estan sobre el llindar dels 500 pacients. Això fa possible, ha afegit, adoptar “mesures de flexibilització amb molta precaució”.

Després de donar detalls de totes aquestes noves mesures, Vergés ha volgut recordar que “l’epidèmia no s’ha acabat” i ha fet una crida a “extremar les precaucions” i “reduir les interaccions socials i reduir els riscos de les interaccions socials”.

Referint-se a l’aixecament del topall de bombolles en les reunions socials, Sàmper ha remarcat que això “no vol dir que necessàriament haguem de fer reunions amb quatre bombolles”. Ha recordat que “la interacció és el que genera el contagi” i ha demanat “reduir les interaccions que no siguin necessàries”.

D’altra banda, ha volgut agrair el “grau de compliment exemplar” de les mesures per part de la ciutadania, a la qual ha demanat que “tinguem encara un punt de paciència d’un o dos mesos” durant els quals “seguir en aquesta línia ens permetrà doblegar el virus”.

Vergés també ha informat que, ara per ara, la vigència de les mesures serà de set dies; és a dir, des de la mitjanit del dilluns 26 d’abril fins a la mitjanit del dilluns 3 de maig.

spot_img

El + Vist