19.7 C
Lloret de Mar
Servei d'Atenció Domiciliaria (SAD).

Protesta ciutadana en contra de les “retallades” en dependència a Lloret

La manifestació l’han convocat famílies afectades, a través de les xarxes socials, avui (18h) a la plaça de la Vila.

Servei d'Atenció Domiciliaria (SAD).

Darreres Notícies

Protesta ciutadana avui a Lloret de Mar en contra les retallades en ajuda social i a domicili per a les persones dependents de la vila. La manifestació l’han convocat famílies afectades, a través de les xarxes socials.

La protesta s’ha convocat després que en el darrer plenari s’aprovessin les ordenances fiscals per a l’any que. Segons les noves ordenances, el servei d’atenció domiciliària -que fins ara era gratuït– passarà a ser de copagament al 2022.

Arantxa Jimenez, regidora de Benestar i Família, assegura que” no són retallades, sinó que l’objectiu és repartir millor els recursos, tot i que som conscients que la demanda ha pujat molt”.

Es cobrarà aquest servei a través del que s’anomena tarificació social. És a dir, que cada persona pagarà en funció de la seva capacitat, amb l’objectiu que el servei d’atenció domiciliària (SAD) arribi a més gent. En el cas de les persones més vulnerables, continuarà sent gratuït.

Aquest servei, el SAD, es destina a dos col·lectius: d’una banda, a les persones que tenen reconegut el grau de dependència pels Serveis Socials i, d’altra banda, a les persones que es trobin en situació de risc social, prèvia valoració tècnica.

Doncs, bé, aquest servei fins ara ha estat gratuït a Lloret de Mar. Però a partir del 2022 serà de copagament. Fonts municipals assenyalen que Lloret és un dels pocs municipis que no aplicaven aquest sistema.

Les famílies afectades han convocat un acte de protesta avui, a les 6 de la tarda, a la plaça de la Vila. Amb el suport de Lloret en Comú i de Ciutadans, que van votar en contra de la mesura al corresponent plenari municipal.

Es dona la circumstància que és la segona protesta que té lloc en pocs dies a la vila. El passat divendres es van manifestar les treballadores del servei de neteja, que van reclamar que es tirin enrere les retallades aplicades al col·lectiu.

spot_img

El + Vist