22.6 C
Lloret de Mar

Les quatre obreres afronten ‘amb nervis i molta emoció’ les hores prèvies a Santa Cristina

Enguany s’hi esperen dos consellers, Jordi Turull, de Presidència, i Carles Mundó, de Justícia.

Les obreres del 2017
Les obreres del 2017

Darreres Notícies

Amb nervis i molta emoció. Així afronten les obreres de Santa Cristina les hores prèvies al 24 de juliol i, en especial, al moment més esperat de tot l’any per aquest grup de noies: el Ball de Plaça o Dansa de Ses Almorratxes. Una presentació en públic que, sense excepció, tothom segueix amb expectació i de ben a prop.

Les obreres Laia Clos, Mar Cassany, Ariadna Saladrigas i Marina García-Prat, asseguren que porten els “nervis encara prou controlats, però amb molta feina per fer“. Les acompanyaran amics o cosins seus com a balladors: Marc Clos, Antoni David Xapellí, Xavi Sagalés i Sergi Chinchilla, respectivament.

A banda els preparatius propis de les obres, tot està a punt perquè Lloret de Mar celebri el proper dilluns la festa “grossa”. Enguany s’hi esperen dos consellers, Jordi Turull, de Presidència, i Carles Mundó, de Justícia. També vindrà Marc Lamuà, del PSC; i al Ball de Plaça s’hi espera Jordi Xuclà, que no es perd mai la festa major de Santa Cristina.

La jornada començarà ben d’hora, a les 07:30 hores amb la passada dels Obrers pels principals carrers de la vila. Anunciaran la sortida de la processó per mar, a partir de les 8 hores.

Durant la marxa, es farà el cant de la Salve i es disputarà la regata de llaguts s’Amorra Amorra. Després, a Santa Cristina, serà el moment de pujar fins a l’ermita on se celebrarà la Missa Solemne, amb acompanyament del cor Alba de Prima, la veneració de Sa Relíquia i el cant dels goigs. Abans de la tornada, es podrà degustar el tradicional estofat, a la plaça del Pi. Es calcula que se serviran prop de 500 racions.

A la tarda, arriba un dels moments més esperats. Serà a les 19:30 hores, amb el Ball de Plaça o Dansa de Ses Almorratxes. Des de la ràdio, us acompanyarem en directe al llarg de tota la jornada del proper dilluns, 24 de juliol, diada de Santa Cristina.

spot_img

El + Vist