14.7 C
Lloret de Mar

Retrets entre govern i oposició en el primer ple per debatre l’estat del municipi

El Govern municipal ha ressaltat la feina feta i ha plantejat els reptes de futur, mentre que l'oposició ha estat crítica i ha denunciat que els carrers estan molt deixats.

Vista del municipi (Lloret de Mar Info)
Vista del municipi (Lloret de Mar Info)

Darreres Notícies

Per primera vegada, s’ha celebrat un ple extraordinari per debatre en quin estat es troba el municipi. És una de les novetats que marca el nou Reglament d’Ordenació Municipal, el ROM, que s’ha aprovat aquest any. La proposta la va fer, en un inici, el grup de Cs, amb l’objectiu de fer el balanç de la gestió feta per part de l’equip de govern els últims mesos.

servicios profesionales jimenez

L’ordre de les intervencions ha estat el contrari que l’habitual, de manera que el primer en intervenir ha estat l’alcalde, Jaume Dulsat, que ha fet una extensa exposició. Ha començat explicant en quin punt es trobava Lloret el 2019, abans de la pandèmia.

Segons l’alcalde, tot evolucionava en bona línia fins que la pandèmia va aturar el món. Aleshores, ha detallat les actuacions que ha dut a terme el Govern municipal per afrontar la crisi del coronavirus, com ara l’aportació d’ajudes al teixit productiu, al sector de l’allotjament i a les famílies.

Per acabar, l’alcalde ha presentant diferents projectes i reptes que tenen sobre la taula per al futur, com ara la construcció del camp de futbol i de cricket al camp de sorra del costat de l’escola Pere Torrent o la conversió de Lloret en una “smart destination”, una destinació turística intel·ligent.

L’alcalde ha conclòs que l’Ajuntament ofereix tot l’assistencialisme que fa falta per ajudar les famílies i empreses afectades per la pandèmia, però també ha insistit en què la voluntat és aconseguir que el Consistori sigui el motor de la recuperació econòmica i social del municipi.

Com era de preveure, els grups de l’oposició han estat molt crítics i han posat sobre la taula aspectes molt diversos de la política local dels últims anys, mentre que la resta de grups del govern han posat èmfasi en les actuacions que han impulsat.

Tant Cs, com Lloret en Comú, el PSC i Força Lloret han coincidit en ressaltar que els carrers del municipi estan molt deixats. Cs ha suspès l’actuació del Govern i li ha retret que no hagi fet una bona gestió els últims anys. Els comuns han posat en relleu que cal amb urgència un canvi de govern per regenerar i modernitzar el municipi. El PSC ha criticat que aquest govern no té credibilitat.

I Força Lloret ha reconegut que el pressupost del 2022 sembla que prioritza la millora dels carrers de Lloret i ha volgut donar un vot de confiança al govern. Tot i així, ha insistit en què Lloret podria estar molt millor i per això ha estès la mà al Govern per ajudar en el que puguin.

Per la seva banda, ERC ha enviat un missatge d’esperança per sortir de la crisi del coronavirus. I els regidors no adscrits han ressaltat que la pandèmia ha afectat la gestió de qualsevol govern, però que ja s’han començat a posar els fonaments per al canvi.

En l’arxiu adjunt, escolta les opinions dels partits polítics de Lloret.

spot_img

El + Vist