1.7 C
Lloret de Mar
La rua escolar

Les rues escolars, novetat d’aquest any, han donat el tret de sortida al Carnaval

Per primer cop, han desfilat 3.500 alumnes pels carrers de la vila, repartits en tres rues diferents.

La rua escolar

Darreres Notícies

Avui s’ha donat el tret de sortida al Carnaval de Lloret de Mar, amb la novetat d’aquesta edició: les rues escolars. Per primer cop, han desfilat 3.500 alumnes pels carrers de la vila.

S’han agrupat per barris i han fet tres recorreguts diferents en funció de la ubicació de cada escola. Al llarg d’aquest matí, hi ha hagut tres rues, que han passat pel centre, pel barri del Rieral i per Fenals.

Les rues han començat a dos quarts d’onze del matí i s’allarguen fins al migdia. Un dels grups, el que ha desfilat pel Rieral, el formen les escoles Pompeu Fabra, Àngels Alemany i Pere Torrent. Anna Fàbregas, directora del Pompeu Fabra, explica que van de personatges i conceptes relacionats amb la por com, per exemple, trons i llamps, dracs, pirates, mòmies, zombies, esquelets, pirates, bruixes i bruixots, vampirs, fantasmes i monstres. La docent ha explicat que, durant les setmanes prèvies a la rua, l’escola ha treballat amb els alumnes com gestionar aquest tipus d’emocions. En total, hi participaran prop de 625 persones. Andreu Aranda, de l’escola Pere Torrent, avança que es disfressaran de hippies dels anys ’60. Desfilaran més de 500 escolars. Carme Nicolàs, directora de l’Àngels Alemany, anuncia que es disfressen de monuments famosos d’arreu del món. Estem parlant de prop de 700 nens i nenes.

Un altre grup el formen l’Esteve Carles i la Immaculada Concepció. S’han trobat a la plaça del Doctor Adler i han anat pel carrer Sant Pere fins arribar a la plaça de la Vila.
A l’Esteve Carles, segons la seva directora, Marta Rota, els animals marins han marcat les disfresses. N’hi haurà prop de 300. Amb ells hi havia els alumnes de la Immaculada Concepció. Ceci Martínez assenyala que han sortit al carrer uns 500 alumnes i que representaven la màgia del cinema, amb disfresses de Harry Potter i de Merlí.

El tercer grup el forma l’institut-escola. Laura Bosch destaca que són prop de 500 alumnes, que han anat vestits de jocs, com domino i escacs. L’institut-escola, que des que va obrir les portes al nou centre fa la desfilada de Carnaval, ha sortit del centre per passar pel carrer Santiago de Cuba, l’avinguda de Fenals fins a la rotonda dels jardins i tornar al centre.

La rua de les escoles és la novetat del carnaval d’enguany, que aquest divendres al matí coincideix amb el concurs de disfresses al lloc de treball.

spot_img

El + Vist