Dimarts, 26 gener 2021
11.6 C
Lloret de Mar
La rua escolar

Les rues escolars, novetat d’aquest any, han donat el tret de sortida al Carnaval

Per primer cop, han desfilat 3.500 alumnes pels carrers de la vila, repartits en tres rues diferents.

La rua escolar

Darreres Notícies

Es crea una plataforma digital de comerç per als establiments de Lloret

La futura eina s'ha exposat en el ple d'aquest dilluns, arran d'una moció de Força Lloret, aprovada per unanimitat.

Little Fish Shoes, de Lloret, millor iniciativa emprenedora de La Selva de l’any passat

Noelia Garvín es mostra molt satisfeta per rebre aquest reconeixement a la seva tasca artesana i creativa, que permet oferir sandàlies personalitzades.

A presó la parella detinguda a Saragossa per la mort d’una nena de dos anys

La parella, que té tres fills més en comú, havia residit a Lloret de Mar, on se'ls va retirar temporalment la custòdia dels menors.

Jordi Martí i Xavi Tibau participen del Rally Lloret amb la fita de pujar al podi

Jordi Martí explica que han fet diverses millores tècniques en el cotxe i que estan "amb moltes ganes" de competir, després d’un any complicat pels esdeveniments del motor, a causa de la pandèmia.

Últims dies per presentar les candidatures al premi Aurora

Aquest guardó té per objectiu reconèixer la tasca realitzada per dones o entitats que hagin treballat per millorar la situació de les dones a Lloret.

Avui s’ha donat el tret de sortida al Carnaval de Lloret de Mar, amb la novetat d’aquesta edició: les rues escolars. Per primer cop, han desfilat 3.500 alumnes pels carrers de la vila.

S’han agrupat per barris i han fet tres recorreguts diferents en funció de la ubicació de cada escola. Al llarg d’aquest matí, hi ha hagut tres rues, que han passat pel centre, pel barri del Rieral i per Fenals.

Les rues han començat a dos quarts d’onze del matí i s’allarguen fins al migdia. Un dels grups, el que ha desfilat pel Rieral, el formen les escoles Pompeu Fabra, Àngels Alemany i Pere Torrent. Anna Fàbregas, directora del Pompeu Fabra, explica que van de personatges i conceptes relacionats amb la por com, per exemple, trons i llamps, dracs, pirates, mòmies, zombies, esquelets, pirates, bruixes i bruixots, vampirs, fantasmes i monstres. La docent ha explicat que, durant les setmanes prèvies a la rua, l’escola ha treballat amb els alumnes com gestionar aquest tipus d’emocions. En total, hi participaran prop de 625 persones. Andreu Aranda, de l’escola Pere Torrent, avança que es disfressaran de hippies dels anys ’60. Desfilaran més de 500 escolars. Carme Nicolàs, directora de l’Àngels Alemany, anuncia que es disfressen de monuments famosos d’arreu del món. Estem parlant de prop de 700 nens i nenes.

Un altre grup el formen l’Esteve Carles i la Immaculada Concepció. S’han trobat a la plaça del Doctor Adler i han anat pel carrer Sant Pere fins arribar a la plaça de la Vila.
A l’Esteve Carles, segons la seva directora, Marta Rota, els animals marins han marcat les disfresses. N’hi haurà prop de 300. Amb ells hi havia els alumnes de la Immaculada Concepció. Ceci Martínez assenyala que han sortit al carrer uns 500 alumnes i que representaven la màgia del cinema, amb disfresses de Harry Potter i de Merlí.

El tercer grup el forma l’institut-escola. Laura Bosch destaca que són prop de 500 alumnes, que han anat vestits de jocs, com domino i escacs. L’institut-escola, que des que va obrir les portes al nou centre fa la desfilada de Carnaval, ha sortit del centre per passar pel carrer Santiago de Cuba, l’avinguda de Fenals fins a la rotonda dels jardins i tornar al centre.

La rua de les escoles és la novetat del carnaval d’enguany, que aquest divendres al matí coincideix amb el concurs de disfresses al lloc de treball.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.