30.9 C
Lloret de Mar
Una imatge de 'Sang sami'

‘Sang sami’ és la pel·lícula que projectarà el Cineclub Adler aquest dijous dins de la Filmoxarxa

Dirigida per la jove Amanda Kernell, la pel·lícula es podrà veure demà dijous, a les 21 hores, al Teatre de Lloret.

Una imatge de 'Sang sami'

Darreres Notícies

El cicle de pel·lícules de la Filmoxarxa (de la Filmoteca de Catalunya) torna a Lloret de la mà del Cineclub Adler, aquest cop amb la projecció de Sang sami.

La producció escandinava, que es podrà veure demà al vespre al Teatre de Lloret, presenta la història d’una criadora de rens que, als anys 30 del segle passat, somnia amb una altra vida. La protagonista, d’ètnia sami, vol emancipar-se i alliberar-se de les seves arrels en una comunitat molt orgullosa de les seves tradicions, però profundament menyspreada i gens reconeguda per la societat urbanita del seu propi país. El president del Cineclub Adler, Joan Moret, explica que la pel·lícula exposa una realitat poc coneguda pel públic.

Sang sami és el primer llargmetratge de la jove Amanda Kernell. Tot i ambientar la història 80 anys enrere, la directora aconsegueix “fer envermellir” l’actual Suècia.

La pel·lícula va guanyar el Premi LUX del Parlament Europeu i quatre premis de l’acadèmia sueca. A més, s’ha pogut veure en una gran quantitat de festivals rellevants.

La projecció de Sang sami es farà demà dijous, a les nou de la nit, al Teatre de Lloret.

spot_img

El + Vist