27.2 C
Lloret de Mar
Sergi Belbel durant el discurs del Premi Sant Jordi (Cèlia Atset - Diari Ara)

Sergi Belbel ve a Lloret a presentar la seva novel·la ‘Morir-ne disset’, Premi Sant Jordi 2021

És la primera novel·la del reconegut dramaturg i la va escriure durant el confinament, en un moment en què l'activitat teatral va quedar anul·lada.

Sergi Belbel durant el discurs del Premi Sant Jordi (Cèlia Atset - Diari Ara)

Darreres Notícies

Sergi Belbel, guanyador del Premi Sant Jordi 2021 amb la novel·la Morir-ne disset, serà a Lloret aquest vespre. L’ha convidat Òmnium Cultural de la Selva marítima.

És la primera novel·la del dramaturg i la va escriure durant el confinament per la pandèmia de Covid-19. En trobar-se que se li havien anul·lat absolutament tots els projectes teatrals, va decidir endinsar-se en el mon novel·lístic.

“L’editora Esther Pujol fa uns anys m’havia dit que hauria d’intentar escriure una novel·la i li havia dit que no, però amb la pandèmia em vaig trobar escrivint aquesta novel·la una mica per la desesperació de no tenir cap projecte de teatre”

Sergi Belbel

Morir-ne disset és el relat d’un home que es confessa autor d’una sèrie d’assassinats comesos entre el cop d’Estat de 1981 i els Jocs Olímpics del 92.

El protagonista és Ernest Calvo, fill d’una família immigrant vinguda del sud d’Espanya, que neix i creix en una ciutat industrial del Vallès Occidental, on s’integra com el més català dels catalans. Mentre relata, amb nostàlgia i humor, la seva infantesa i la seva joventut, es confessa autor dels assassinats.

A partir de la relació amb el seu millor amic, fill d’una família catalana de classe treballadora, humil i honesta, el protagonista s’enfronta a les contradiccions d’una societat en procés de canvi, que es busca a ella mateixa, com el mateix personatge, i que veu amenaçada la seva supervivència.

Un argument que el mateix Sergi Belbel assegura que li va sorgir del no-res i les paraules van brollar-li gairebé per inèrcia.

“Un cop tenia el personatge i tenia la primera frase, la gran sorpresa va ser que tot fluïa i no tenia un esquema previ, s’anava enllaçant una cosa amb una altra i vaig acabar-la; va ser com si algú me la dictés”

Sergi Belbel

El premi Sant Jordi, dotat amb 60.000 euros va ser un respir per al dramaturg, en un moment d’inactivitat teatral. L’èxit de l’obra, però, ha portat als editors a reclamar-li que faci una segona novel·la tot i que no acaba de veure-ho clar. Tampoc no veu clar transportar Morir-ne disset a l’escenari, tot i que sí que veuria factible convertir la novel·la en una minisèrie de televisió.

“Veuria molt abans una adaptació per a una minisèrie de televisió que un monòleg teatral, perquè segurament al cap de quinze minuts de parlar l’actor ja m’avorriria; en canvi, hi ha molts detalls que trobo que podrien tenir gràcia vistos en televisió”

Sergi Belbel

Sergi Belbel presentarà la novel·la avui a Lloret, en un acte presentat per Amaranta Gibert. N’ha donat els detalls Rosa Maria Brunet, d’Òmnium Cultural Selva Marítima.

“Ens acompanyarà l’Amaranta Gibert, que en conversa amb el convidat ens ajudarà a conèixer què va portar el Sergi Belbel, molt conegut com a autor i director teatral, a escriure aquesta primera novel·la”

Rosa Maria Brunet

L’acte s’ha programat per avui dijous, a les set de la tarda, a la Biblioteca.

spot_img

El + Vist