30.1 C
Lloret de Mar
Banyistes a la platja de Fenals, aquesta temporada

S’esperen molts visitants aquesta temporada, però cal precaució davant l’increment global de preus

Així ho considera la Directora General de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech, tot i que reconeix que la temporada es preveu excel·lent pel que fa a les xifres de visitants.

Banyistes a la platja de Fenals, aquesta temporada

Darreres Notícies

Bones expectatives de la temporada turística, però precaució per l’increments global de preus. Això és el que alerta la directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech.

Tal com estan anant aquestes primeres setmanes d’estiu i les reserves que ja s’estan registrant, és una evidència que el nombre de visitants a Lloret de Mar serà molt elevat aquest any. L’alcalde, Jaume Dulsat, argumentava que les xifres encara estan una mica per sota que el 2019, abans de la pandèmia, però no dubta en assenyalar que es presenta una temporada excel·lent.

“Preveiem una temporada turística excel·lent, preveiem reserves que cobreixin les expectatives de tots nosaltres i esperem, també, la recuperació dels mercats tradicionals, com l’anglès i l’alemany”

Jaume Dulsat

Tot i les bones sensacions del sector i l’administració, la responsable de Turisme a Catalunya recorda que cal ser prudents per veure si aquest elevat nombre de visitants és rendible davant la pujada global de preus. Marta Domènech parla del conjunt de Catalunya.

“Les xifres de visitants semblen molt altes, però no parlo ni de rendibilitat ni de balanç a final d’any; amb els costos que s’han pujat, caldrà veure si això es pot revertir per a l’empresari o no”

Marta Domènech

Marta Domènech recorda que els costos estan pujant molt i caldrà fer balanç a final d’any per veure si el sector privat ha pogut costejar totes les despeses. “Tenim un IPC pujat pels núvols, tenim el BCE que seguirà pujant els tipus d’interès –tot i que ens esperàvem més–, i hi ha preus que ja estan tancats i, a més, tu pots revertir fins a un punt al client final, no pots revertir-li tots els costos”, ha matisat.

Sobre possibles ajudes al sector turístic per part del Govern català, Marta Domènech ha matisat que primer caldrà veure com evoluciona tot plegat.

Sobre possibles ajudes al sector turístic per part del Govern català, Marta Domènech ha matisat que primer caldrà veure com evoluciona tot plegat.

Tant Jaume Dulsat com Marta Domènech van fer aquestes declaracions dijous passat al vespre, en el marc de l’entrega dels Premis Climent Guitart.

spot_img

El + Vist