18 C
Lloret de Mar

Shakespeare, feminisme, reflexions sobre el poder, el racisme o el ‘bullying’ al Teatre de Lloret

La temporada comptarà amb noms destacats com Lola Herrera, Alberto San Juan, Anna Sahun, Imma Colomer, Toti Soler o Gemma Humet.

Darreres Notícies

Shakespeare, feminisme, reflexions sobre el poder, el racisme o l’assetjament escolar marquen la nova temporada del Teatre de Lloret de Mar. Comença el 12 d’octubre i s’allarga fins al mes de gener, amb noms destacats com Lola Herrera, Alberto San Juan, Anna Sahun, Imma Colomer, Toti Soler o Gemma Humet.

servicios profesionales jimenez

La programació, que suma divuit obres, inclou l’Espai Off, que proposa, entre d’altres, un recorregut itinerant per Lloret, o bé un tribut a Aladdin per al públic més menut de la casa. Tot plegat s’ha presentat aquest dimarts, en què s’han donat a conèixer les dades del primer semestre de l’any. Pel teatre, hi han passat més de 35.500 usuaris, un 70% més que l’any passat. Pel que fa a espectadors teatrals, han fregat els 7.000. Una i altra xifres evidencien el creixement de l’equipament.

Albert Robert, regidor del Teatre, destaca que amb la nova programació volen consolidar i sumar nous públics. Jaume Dulsat, l’alcalde de Lloret, assenyala que el teatre és un “potent element transformador cultural”.

La programació inclou l’obra LA NEGRA, que reflexiona sobre el racisme. Es tracta d’un projecte teatral creat per La Troupe de la Concòrdia, un grup de veïns de Salt i de Girona. La directora és Catalina Lladó.

Les companyies locals també tenen el seu protagonisme a la nova programació. Com la Casa de Cúllar, Casal de l’Obrera, Ja Cobrarem, o bé Muekka, que proposa l’espectacle NO T’HO CALLIS, que busca sacsejar consciències sobre el bullying, tal com ha explicat un dels responsables, Enzo Poblete.

La programació inclou obres professionals, teatre amateur, a més de música, cinema de la mà del cineclub Adler i propostes familiars. El que finalment no tindrà lloc en aquesta temporada és la representació de EL REI LEAR, a causa de la malaltia de l’actor lloretenc Fermí Reixach.

spot_img

El + Vist