17.4 C
Lloret de Mar

S’implantarà un centre d’interpretació als Jardins de Santa Clotilde

El ple d'aquest dilluns ha aprovat, per unanimitat, el pla especial urbanístic d'implantació d'aquest equipament, que aportarà un valor afegit als jardins.

Els Jardins de Santa Clotilde (Trip Advisor)
Els Jardins de Santa Clotilde (Trip Advisor)

Darreres Notícies

Els Jardins de Santa Clotilde comptaran amb un centre d’interpretació. Al ple d’aquest dilluns s’ha aprovat de manera provisional, per unanimitat, el pla especial urbanístic d’implantació d’aquest equipament. Aquest pla especial incorpora l’Estudi d’Impacte i Integració Paisatgística.

servicios profesionales jimenez

L’actual Pla d’Ordenació Urbanística de Lloret (POUM) contempla la possibilitat que els populars jardins noucentistes de Lloret comptin amb un centre d’interpretació, tot i que amb uns condicionants, com ara que tinguin un màxim de 900 metres quadrats de sostre. Les instal·lacions podran comptar, si així es decideix, amb una botiga temàtica, una sala de conferències, un museu i un restaurant.

Albert Robert ple municipal juny 2022
El regidor Albert Robert ha estat l’encarregat de presentar el punt

Recordem que els tràmits es van iniciar l’any 2014, quan la iniciativa es va aprovar per Junta de Govern i, posteriorment, van donar-hi el seu vistiplau tant la Direcció General de Patrimoni Cultural, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i altres organismes implicats.

Ara s’ha portat a ple l’aprovació provisional del pla especial urbanístic per poder implantar el centre d’interpretació. Una iniciativa que els grups municipals consideren que és un valor afegit per als Jardins de Santa Clotilde.

“És un centre d’interpretació que pretén donar una volta més als Jardins de Santa Clotilde, on en els últims anys ja s’estan potenciant molt les activitats que s’hi desenvolupen”

Jordi Sais

“Està claríssim que Santa Clotilde té un ús molt intensiu, molta gent ve a Lloret i gaudeix d’aquests jardins i ens fan falta molts més serveis”

Jordi Hernández

“Més enllà de tenir un espai que ens permeti explicar el relat dels Jardins de Santa Clotilde, també servirà per dotar d’uns serveis essencials, com són un elevador i una passera per a les persones que tenen problemes de mobilitat”

Jordi Orobitg

“Pensem que és una bona obra, que dignificarà l’espai, millorarà els accessos i és normal que uns jardins com els de Santa Clotilde tinguin un centre d’interpretació”

Miguel Gracia

“És una bona opció per complementar els Jardins de Santa Clotilde, un espai privilegiat que tenim a Lloret; de totes maneres vam trobar a faltar que no es tinguessin en compte alguns criteris de sostenibilitat”

Francisco Pastor

“Tenint en compte la catologació dels jardins com a BCIN, el POUM contempla la possibilitat d’implantar aquest centre d’interpretació amb uns condicionals que a nosaltres ens semblen raonables”

Lluïsa Baltrons

“Són uns jardins que són la nostra referència en quant a patrimoni cultural i, per tant, tot el valor afegit que li puguem donar serà benvingut”

Cristian Fernández

El centre està previst que es construeixi a la pineda que hi ha a l’accés de Sa Boadella i el termini que es marca l’Ajuntament per fer-lo realitat és de tres anys.

spot_img

El + Vist