Dissabte, 23 gener 2021
12.1 C
Lloret de Mar
Can Saragossa

S’inaugura a Can Saragossa una exposició única que mostra indrets emblemàtics de Lloret

L'acte és avui, a les 20h, i la mostra es podrà visitar fins a finals de març de l’any que ve.

Can Saragossa

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

Avui s’estrena una nova exposició a Can Saragosssa, que porta per títol: “Lloret pintat. Pintors del món”. La formen un grup de sis artistes russos que des de fa uns anys volten pel món buscant llocs amb una bellesa singular per tal de poder pintar-los a l’aire lliure.

A través d’una cinquantena de peces exposades a Can Saragossa, la major part olis, si bé també hi ha aquarel·les, a la mostra s’hi constata la presència d’indrets emblemàtics de Lloret, com el Castell d’en Plaja, l’església de Sant Romà o els Jardins de Santa Clotilde, entre molts altres. Anna Fuentes, directora de la unitat de Patrimoni Cultural, destaca que “és una exposició que no s’havia fet mai i això la fa única”.

Abans de venir a Lloret de Mar, aquest grup de pintors ja ha fet una parada al poble de Vermont, als EUA. Entre el desembre de 2018 i el gener d’enguany, aquests artistes van decidir venir fins a Lloret de Mar per pintar els racons més bells de la nostra vila. Durant aquests anys de voltes pel món, el grup ha anat incorporant artistes de nacionalitats diverses, com anglesos o italians, tot i que la majoria són russos de diferents generacions. Tots ells són membres de la Unió d’Artistes de la Federació Russa i exposen les seves obres arreu del món. Anna Fuentes explica que els pintors tenen una formació fantàstica, de l’escola russa clàssica, i dominen molt la tècnica”.

Tot plegat és l’inici d’un projecte que vol oferir una mirada fresca per part dels artistes sobre les poblacions que visiten: una mirada fresca que rau en l’aplicació de la tècnica del plein air, és a dir, pintar a l’aire lliure, en contacte directe entre els paisatges i els quadres. El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, anima a tothom a gaudir de la mostra i assegura que “ens donarà un punt de vista de Lloret que el nostre dia a dia no ens permet valorar”.

L’exposició s’inaugura avui, a les 20h, a Can Saragossa i es podrà visitar fins a finals de març de l’any que ve. L’horari és de dilluns a diumenge, matí i tarda.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.