24.1 C
Lloret de Mar
Imatge d'arxiu d'un control dels Mossos d'Esquadra

S’incrementen un 10% els delictes a Lloret de Mar durant el 2018

Són dades de l'estadística que periòdicament publica el Ministeri de l'Interior, que matisa que es va passar de 3.413 delictes l'any anterior, a 3.748.

Imatge d'arxiu d'un control dels Mossos d'Esquadra

Darreres Notícies

Els delictes es van incrementar gairebé un 10% durant l’any passat a Lloret de Mar. Són dades de l’estadística que periòdicament publica el Ministeri de l’Interior, que matisa que es va passar de 3.413 delictes l’any anterior, a 3.748; i també afegeix que a Lloret, al llarg del 2018, es van denunciar 22 abusos i agressions sexuals.

- Publicitat -

En el conjunt de les comarques gironines, l’estudi remarca que han pujat els robatoris amb força a habitatges, amb més de 3.600 casos (un 18’6% més que el 2017). En aquesta tipologia delictiva, els lladres solen forçar algun dels accessos i un cop a dins -hi hagi gent o no- arrepleguen tot allò que poden.

El balanç també posa de relleu com les agressions i els abusos sexuals s’han incrementat fins a un 19%. Al llarg del 2018 se’n van registrar 263. I d’aquests, en 53 casos les víctimes van patir una violació.

El balanç de criminalitat del 2018 que ha fet públic el Ministeri de l’Interior recull dades de tots els cossos policials (Mossos d’Esquadra, policies locals, policia espanyola i Guàrdia Civil). Durant l’any passat, arreu de la província es van registrar fins a 43.289 delictes i faltes. Són un 9,6% més que al 2017 (quan la xifra negra es va situar en 39.515).

Més assalts i atracaments

L’estadística policial també revela com, en general, totes les tipologies delictives s’han incrementat d’un any per l’altre. Durant l’any passat, hi va haver un 16,9% més de robatoris amb violència i intimidació (en concret, 956). És a dir, assalts o atracaments. Precisament, aquest és un dels delictes que generen més alarma social, perquè els lladres són agressius i solen amenaçar o agredir les víctimes.

En paral·lel, també van augmentar els furts (n’hi va haver 12.491, un 4,1% més) i els robatoris de vehicles (590, un 11,7% més). D’altra banda, al llarg del 2018 a les comarques gironines es van registrar 991 robatoris a botigues i empreses.

De tota l’estadística, els únics delictes que han anat a la baixa són els de tràfic de drogues (amb 400 casos, un 8,5% menys) i els segrestos (no se’n va cometre cap davant els dos casos registrats el 2017).

El balanç també recull com, al llarg de l’any passat, arreu de la demarcació hi va haver set crims. Entre aquests casos s’hi troben per exemple, el de l’home de Sant Joan les Fonts (Garrotxa) que va matar a trets l’exparella enmig del carrer o el del cadàver que es va localitzar al pantà de Boadella (Alt Empordà).

spot_img

El + Vist