18 C
Lloret de Mar

‘Soc d’allà i també d’aquí’, la frase que presideix el mural pel Dia de la Llengua Materna

L'artista que l'ha pintat és la lloretenca Borbála Rámpay, de nacionalitat hongaresa, que ha plasmat la badia de Lloret i ha traduït la frase en diferents idiomes.

Borbála Rámpay (Ajuntament de Lloret de Mar)
Borbála Rámpay (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

La frase Soc d’allà i també d’aquí, escollida per votació popular, llueix a Lloret. En concret, al mur del carrer Pla de Carbonell, davant de la rotonda que uneix la riera i l’avinguda Vila de Blanes. La pintura s’ha fet amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, que es commemora aquest dimarts, 21 de febrer.

servicios profesionales jimenez

A través d’un procés participatiu, els veïns han escollit un dels versos del poema Soc d’allà, soc d’aquí, del palestí Mahmoud Darwish. La frase està traduïda en diferents idiomes i el mural l’ha pintat l’artista de Lloret Borbála Rámpay.

“Es veu una onada gegant, que es va fent petita i es veu tota la badia de Lloret i, a sobre, hi ha la frase en deu idiomes diferents”

Borbála Rámpay

El dibuix de la badia de Lloret es complementa amb una imatge del castell i la Caleta.

Sobre la frase escollida, Borbála Rámpay creu que és molt bona. Ella, per exemple, és hongaresa i fa 18 anys que viu a Lloret de Mar. Això fa que de vegades no se senti ni d’aquí ni d’Hongria, però la frase escollida té un rerefons positiu que s’ha de potenciar perquè les persones que provenen d’altres indrets no se sentin excloses, sinó que se sentin de les dues terres.

“Hi havia una altra versió d’aquesta mateixa frase, que era quan no et sents ni d’un lloc ni de l’altre, però trobo que és molt més positiva la frase escollida”

Borbála Rámpay

És una iniciativa que s’engloba també en la commemoració de la Capital de la Cultura Catalana i compta amb el suport de l’Oficina de Català i del Pla Local de Ciutadania del departament de Benestar i Família. Amb aquesta acció es busca sensibilitzar la ciutadania i fomentar la convivència, tenint en compte que a Lloret de Mar es parlen 56 llengües maternes diferents.

El mural s’inaugurarà demà, 21 de febrer, a les dotze del migdia.

spot_img

El + Vist