22.6 C
Lloret de Mar

S’ofereixen cursos en línia extraordinaris per preparar-se el nivell C2 de català

El CPNL ha notat un increment de la demanda, arran de l'anunci del Govern català, que obligarà el professorat a certificar aquest nivell, quan fins ara només calia el C1.

Alumnat fent classe de català (Oficina de Català de Lloret de Mar)
Alumnat fent classe de català (Oficina de Català de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Atenció tots aquells docents que vulguin apuntar-se a un curs en línia per examinar-se del nivell C2 de llengua catalana, perquè el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ofereix cursos extraordinaris en línia. Per apuntar-s’hi, però, cal fer una prova de col·locació abans del 15 de març.

Aquesta prova l’ha de fer tothom que tingui el certificat del C1 de qualsevol entitat que no sigui el CPNL, per exemple, totes aquelles persones que l’han obtingut amb la Secundària. La prova indica quin nivell té cada usuari, però no obliga a res; és a dir, si algú que no tingui adquirits els coneixements del nivell C1 es vol apuntar igualment al curs per al C2, ho podrà fer sense problema.

El Consorci ha notat un increment de demanda per avaluar-se del C2 arran de l’anunci del Govern català, que obligarà el professorat a acreditar aquest nivell, quan fins ara només calia el C1. No obstant això, la directora de l’Oficina de Català de Lloret, Cesca Cornellà, envia un missatge de tranquil·litat a tothom que s’hagi d’examinar.  

“Jo voldria tranquil·litzar els docents que estiguin preocupats: no és un nivell extraordinari, és senzillament tenir un domini del català en un registre formal”

Cesca Cornellà

En aquest sentit, cal acreditar coneixements alts de les quatre habilitats de la llengua, que són la comprensió i l’expressió oral i la comprensió i l’expressió escrita. Però la responsable de l’Oficina lloretenca recorda que el nou certificat no és tan complicat com l’antic D.

“Fa anys que, tant el C2 com la resta de nivells, es plantegen com a cursos per a persones en què el català és la segona llengua, aleshores el que abans es deia el Nivell D era més complicat que el que posteriorment va passar a dir-se C2”

Cesca Cornellà

Sobre el fet que el Govern obligui els docents a acreditar el C2, Cesca Cornellà ho troba una iniciativa molt bona, sobretot tenint en compte que la llengua catalana passa per un moment complicat. Precisament, s’acaba de fer públic l’informe que obre el debat del Pacte Nacional per la Llengua, que indica que el català ha perdut 280.000 parlants habituals en els últims quinze anys i conclou que continuarà sent minoritari si no té el suport estatal i de la Unió Europea.

“Ho trobem coherent, és a dir, si la llengua està passant un moment delicat perquè es perd quantitat i es perd qualitat, és imprescindible que la qualitat quedi garantida des de la formació”

Cesca Cornellà

Les persones que vulguin fer un curs, tenen temps d’acreditar els coneixements de català amb un certificat o bé fent una prova fins al 15 de març.

Les inscripcions s’hauran de formalitzar entre el 24 i el 29 de març. A banda dels cursos de nivell superior, de cara al tercer trimestre també hi haurà l’oferta habitual de la resta de nivells.

spot_img

El + Vist