4.2 C
Blanes
Txell Rubio amb usuaris de l'entitat (Som Com Som)

Som Com Som fusiona l’alimentació saludable amb la diversitat funcional

Un dels projectes que ha tirat endavant l'associació és la creació de pictogrames dels 14 al·lèrgens que els establiments d'alimentació han de mostrar.

Txell Rubio amb usuaris de l'entitat (Som Com Som)

Darreres Notícies

Som Com Som és una entitat que fusiona l’alimentació, la salut i la formació amb la diversitat funcional. La seva responsable és Txell Rubio.

Entre altres projectes, amb aquesta entitat han elaborat un llistat de pictogrames dels 14 al·lèrgens, dels quals els establiments d’alimentació tenen l’obligació d’informar als consumidors. A Lloret, ja hi ha algun establiment que s’ha adherit a la campanya.

En el cas de Som Com Som, els pictogrames els ha dibuixat Irene Garcia, mentre que els usuaris de l’entitat s’han encarregat de pintar-los.

“Estan contribuint perquè es compleixi la llei i, realment, els establiments estan molt contents perquè és quelcom que regalem i els usuaris, quan van i veuen els pictogrames que han pintat, també estan molt contents”

Txell Rubio

Aviat, l’entitat oferirà els pictogrames en línia, perquè qui ho vulgui se’ls pugui descarregar, tot i que també els porten físicament a les botigues.

Txell Rubio, cuinera de professió, ha explicat com va sorgir l’associació Som Com Som, després que hagués de deixar la feina de cuinera per tenir cura del seu fill: “Jo soc mare d’una persona amb una diversitat funcional i ell és com és; aleshores a mi, fa sis anys, em practiquen una mastectomia i soc com soc, perquè decideixo no fer-me reconstrucció i, a partir d’aquí, doncs hi ha un canvi a la teva vida i també et planteges un canvi en l’alimentació”.

“Soc mare d’una persona amb diversitat funcional que és com és i a mi em van fer una mastectomia i soc com soc perquè no em vaig fer reconstrucció”

Txell Rubio

Des que va crear l’associació, Txell Rubio ha ofert tallers molt diversos relacionats amb la cuina saludable i aviat espera poder-ne organitzar algun als centres cívics de Lloret.

Qui vulgui contactar amb l’associació pot seguir per Instagram els comptes @somcomsomsolucions o @txellrubiocuina.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist