13.9 C
Lloret de Mar
Climent Guitart amb el seu pare traspassant-li el negoci familiar

Sorpresa, alegria i agraïment de la Fundació Climent Guitart pel guardó al Terres Festival

Per a la fundació, el més important és poder difondre els noms de Lloret de Mar i Climent Guitart arreu del món com a pioners del turisme.

Climent Guitart amb el seu pare traspassant-li el negoci familiar

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

Poder difondre els noms de Lloret de Mar i Climent Guitart arreu del món com a pioners del turisme és un dels objectius que s’ha marcat la Fundació Climent Guitart amb el documental que repassa la trajectòria de l’empresari lloretenc i que acaba de rebre un premi del Terres Festival.

El certamen, que ha celebrat la quarta edició, l’ha considerat el millor migmetratge documental. Un guardó que arriba abans que el documental s’hagi pogut estrenar i que, segons la presidenta de la fundació, Cristina Cabañas, han rebut amb molta sorpresa i il·lusió.

Aquest és el segon premi internacional que rep la producció, que ja va ser guardonada com a millor documental al Tourfilm Fest Bulgaria “On the East Coast of Europe”, celebrat l’abril passat a la ciutat de Veliko Tarnovo. Un esdeveniment que es va haver de fer de manera virtual per la Covid-19.

El treball repassa la biografia de l’empresari lloretenc Climent Guitart, a qui es presenta com un pioner i visionari de la indústria del turisme a Catalunya. Però Cristina Cabañas creu que l’interès del documental recau en el fet que la figura de Climent Guitart representa a tants altres pioners del turisme d’aquella època.

Recordem que el documental Climent Guitart, Pioner del Turisme, dirigit per Pere Llibre i produït per la fundació i per Minoria Absoluta, s’havia d’estrenar a l’abril al Teatre de Lloret, però es va haver de posposar per la crisi del coronavirus. Ara la previsió és poder-lo projectar la propera tardor, sempre que la situació de pandèmia ho permeti.

Sigui com sigui, la casualitat ha fet que el documental hagi vist la llum en un moment en què, precisament, caldrà noves figures pioneres del turisme per reinventar un sector que ha quedat molt afectat per la crisi del coronavirus.

En les properes setmanes, el documental sobre Climent Guitart encara podria rebre algun premi més, ja que s’ha presentat a diversos festivals del circuit internacional CIFFT (un total de divuit festivals de films turístics repartits per tot el món). Per a Cristina Cabañas, però, el més important és poder fer difusió de la gran feina que van fer els pioners del sector turístic a Lloret de Mar i a la Costa Brava en general.

Tal com ha explicat Cristina Cabañas, aquesta setmana mateix se celebrarà la cerimònia del Festival Internacional de Cine de Turisme, que tindrà lloc a Capadocia de demà a divendres.

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.