14.7 C
Lloret de Mar

Sorpresa, alegria i agraïment de la Fundació Climent Guitart pel guardó al Terres Festival

Per a la fundació, el més important és poder difondre els noms de Lloret de Mar i Climent Guitart arreu del món com a pioners del turisme.

Climent Guitart amb el seu pare traspassant-li el negoci familiar
Climent Guitart amb el seu pare traspassant-li el negoci familiar

Darreres Notícies

Poder difondre els noms de Lloret de Mar i Climent Guitart arreu del món com a pioners del turisme és un dels objectius que s’ha marcat la Fundació Climent Guitart amb el documental que repassa la trajectòria de l’empresari lloretenc i que acaba de rebre un premi del Terres Festival.

servicios profesionales jimenez

El certamen, que ha celebrat la quarta edició, l’ha considerat el millor migmetratge documental. Un guardó que arriba abans que el documental s’hagi pogut estrenar i que, segons la presidenta de la fundació, Cristina Cabañas, han rebut amb molta sorpresa i il·lusió.

Aquest és el segon premi internacional que rep la producció, que ja va ser guardonada com a millor documental al Tourfilm Fest Bulgaria “On the East Coast of Europe”, celebrat l’abril passat a la ciutat de Veliko Tarnovo. Un esdeveniment que es va haver de fer de manera virtual per la Covid-19.

El treball repassa la biografia de l’empresari lloretenc Climent Guitart, a qui es presenta com un pioner i visionari de la indústria del turisme a Catalunya. Però Cristina Cabañas creu que l’interès del documental recau en el fet que la figura de Climent Guitart representa a tants altres pioners del turisme d’aquella època.

Recordem que el documental Climent Guitart, Pioner del Turisme, dirigit per Pere Llibre i produït per la fundació i per Minoria Absoluta, s’havia d’estrenar a l’abril al Teatre de Lloret, però es va haver de posposar per la crisi del coronavirus. Ara la previsió és poder-lo projectar la propera tardor, sempre que la situació de pandèmia ho permeti.

Sigui com sigui, la casualitat ha fet que el documental hagi vist la llum en un moment en què, precisament, caldrà noves figures pioneres del turisme per reinventar un sector que ha quedat molt afectat per la crisi del coronavirus.

En les properes setmanes, el documental sobre Climent Guitart encara podria rebre algun premi més, ja que s’ha presentat a diversos festivals del circuit internacional CIFFT (un total de divuit festivals de films turístics repartits per tot el món). Per a Cristina Cabañas, però, el més important és poder fer difusió de la gran feina que van fer els pioners del sector turístic a Lloret de Mar i a la Costa Brava en general.

Tal com ha explicat Cristina Cabañas, aquesta setmana mateix se celebrarà la cerimònia del Festival Internacional de Cine de Turisme, que tindrà lloc a Capadocia de demà a divendres.

spot_img

El + Vist