17.9 C
Lloret de Mar

SOS Lloret denuncia “la degradació” de Sant Pere del Bosc i “la deixadesa” de l’Ajuntament

Xavi Flores assegura que la voluntat és "restaurar aquest patrimoni lloretenc" i que començaran a treballar després de l’estiu, quan s’hagi enllestit el conveni amb la propietat.

SOS Lloret denuncia que les casetes modernistes de Sant Pere del Bosc estan plenes de pintades i degradades.
SOS Lloret denuncia que les casetes modernistes de Sant Pere del Bosc estan plenes de pintades i degradades.

Darreres Notícies

SOS Lloret denuncia “la degradació” del conjunt modernista de Sant Pere del Bosc i critica que l’Ajuntament no hi posi remei. L’entitat assenyala que l’estat de conservació de la zona “és pèssim”, que les casetes modernistes estan plenes de pintades i que l’escultura de l’Àngel cau a trossos.

servicios profesionales jimenez

En aquest sentit, l’associació ciutadana explica que fa més d’un any que va denunciar la situació al consistori i lamenta que encara no s’hi hagi actuat. Per aquest motiu, SOS Lloret exigeix a l’Ajuntament que faci “accions efectives” i que, de no fer-ho, portaran el cas a la Generalitat.

Per saber quina és la situació en què es troba l’expedient, la plataforma ha entrat una nova instància a l’Ajuntament, insistint en la importància de restaurar l’escultura de l’Àngel. A més, també considera que cal incloure la resta del patrimoni de Sant Pere del Bosc en aquesta rehabilitació.

Una mostra dels desperfectes a la Creu de Terme del 2020 (Jaume Casas)
Una mostra dels desperfectes a la Creu de Terme al 2020 (Jaume Casas)

Un dels portaveus de SOS Lloret, Jordi Palaudelmàs, conclou que “no es pot no fer res, si no l’Àngel es quedarà sense ales, serà irreparable”.

Per part de l’Ajuntament, el regidor Xavi Flores assegura que la voluntat és començar a treballar sobre el terreny després de l’estiu, quan s’hagi enllestit el conveni amb la propietat –el qual està força avançat-, amb “la voluntat d’inspeccionar i restaurar aquesta icona del patrimoni lloretenc”.

Afegeix que ja s’hi han fet visites, amb representants de la Generalitat, i que el primer pas serà fer “una inspecció ocular del monument de l’Àngel”. Flores alerta que “bona part de la degradació del conjunt és fruit del vandalisme“.

El conjunt modernista de Sant Pere del Bosc el formen el monument a l’Àngel, les casetes de l’Àngel, la capelleta de la Mare de Déu de Gràcia i les creus de terme de Pedra i de Terrissa, a més del conjunt d’edificis del santuari.

Segons SOS Lloret, el paratge “és una de les zones forestals més emblemàtiques del municipi, arrelades en l’imaginari sentimental, tradicional i lúdic dels lloretencs”.

spot_img

El + Vist