25.5 C
Lloret de Mar
Logotip de la plataforma

SOS Socorristes valora positivament les reunions amb diferents grups parlamentaris

S'han reunit amb ERC, PSC i Catalunya en Comú Podem i tenen previst fer-ho amb C's. Demanen que es millorin les condicions dels socorristes a les platges.

Logotip de la plataforma

Darreres Notícies

Bones sensacions de SOS Socorristes després de reunir-se amb els grups parlamentaris d’ERC, PSC i Catalunya en Comú Podem. La plataforma s’hi va trobar per separat amb l’objectiu de solucionar les condicions precàries que afecten el sector. I, de cara a dilluns vinent, té previst reunir-se amb C’s.

Un portaveu de SOS Socorristes, Carlos Parra, assegura que tots els grups parlamentaris estan d’acord amb què cal actualitzar la llei reguladora del servei de salvament a les platges, que data de 1972.

La petició de la plataforma, que engloba tots els socorristes del litoral català, passa per tres punts fonamentals: la temporalitat de la feina, el nombre de socorristes per cada quilòmetre de platja i l’estat de les infraestructures.

La plataforma s’ha creat aquest estiu i el 31 d’agost va organitzar una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Després de reunir-se amb els diferents grups parlamentaris, els seus membres seguiran treballant al llarg de l’hivern per intentar encarrilar una solució al problema, tot i que reconeixen que serà un camí llarg.

L’objectiu és crear un conveni del sector que millori les condicions laborals i que reguli les mesures de seguretat i salvament aquàtic a les platges. Actualment, les condicions del servei depenen de cada municipi.

Des de l’Ajuntament de Lloret de Mar, el regidor de Platges, Jordi Orobitg, diu que veuen amb simpatia les demandes del col·lectiu i assegura que des del consistori es vetlla per les bones condicions dels treballadors. Tal com ha recordat el regidor, a Lloret de Mar el servei ja fa anys que va a càrrec de Proactiva.

spot_img

El + Vist