11.2 C
Lloret de Mar
Un dels hotels, tancat avui al matí

Tots els hotels de Lloret de Mar ja estan tancats arran de la crisi del coronavirus

El Govern espanyolha ordenat tancar tant hotels com càmpings en el termini d’una setmana, tot i que a Lloret ja no queda cap hotel obert.

Un dels hotels, tancat avui al matí

Darreres Notícies

Tots els hotels de Lloret de Mar estan tancats com a conseqüència de la crisi del coronavirus. De fet, ja fa dies que alguns hotels ja van començar a tancar les portes i d’altres que havien d’obrir de cara a Setmana Santa ja no ho faran.

Fins ara els hotelers tancaven per pròpia voluntat, però ara ja és una obligació. I és que el Govern espanyol, a través d’una ordre del Ministeri de Sanitat publicada ahir dijous a la nit al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), ha ordenat tancar tant hotels com càmpings en el termini d’una setmana. En cas que algun equipament encara tingui hostes, té com a màxim fins al 26 de març per tancar. Tot i així, a Lloret de Mar ja no queda cap hotel obert. Una mesura que el president del sector, Enric Dotras, veu amb molt bons ulls donada la situació.

El sector és conscient que, a banda dels hotelers, la situació també afecta el personal: els sindicats calculen que més de 500 treballadors fixos quedaran a l’atur, sense comptar els treballadors discontinus i els eventuals que havien de començar a ser donats d’alta de cara a Setmana Santa. Enric Dotras explica que reclamen ajudes al Govern espanyol per a tot aquest personal.

A més, els hotelers també fan pressió a l’Estat per aconseguir la carència de préstecs, crèdits i impostos, ja que, si no, moltes empreses no podran fer front a la situació.

Enric Dotras ha explicat que aquests dies treballen per fer front a la crisi de la mà de la Generalitat i el Patronat de Turisme de la Costa Brava. A més, estan en contacte amb totes les entitats turístiques, tant de Catalunya com d’arreu de l’Estat espanyol.

D’altra banda, Dotras ha assegurat que des d’abans que comencés el confinament, i preveient que la situació es complicaria, ja van començar a treballar en accions promocionals potents per quan tot torni a la normalitat. Ho ha confirmat, també, l’alcalde, Jaume Dulsat, que apunta que se centraran en els mercats de proximitat.

L’alcalde també ha explicat que des de l’Ajuntament ja estan emprenent accions per ajudar la ciutadania a fer front a la crisi. I reconeix que caldrà fer modificacions de crèdit per adaptar-se a la situació.

D’altra banda, diversos hotelers del municipi han ofert les seves instal•lacions per atendre persones ingressades als centres hospitalaris. L’alcalde ha matisat que serien pacients que no estan infectats pel coronavirus.

Enric Dotras també ha volgut agrair la tasca de tots els treballadors dels hotels que els primers dies de confinament han hagut d’obrir les portes perquè tenien clients allotjats.

spot_img

El + Vist