14.3 C
Blanes
Prestatges buits en un supermercat, la setmana passada

Tranquil·litat i seny a l’hora d’anar a comprar al supermercat

Albert Vinyals, expert en Psicologia del Consum, afirma que no s'acabaran els aliments i aconsella a tothom consultar les informacions que els arriben i comprar de manera racional.

Prestatges buits en un supermercat, la setmana passada

Darreres Notícies

Cal ser el més racional possible a l’hora d’anar a comprar. Així ho aconsella el lloretenc Albert Vinyals, especialista en Psicologia del Consum, davant les compres desmesurades que s’han fet els últims dies en molts supermercats d’arreu.

Albert Vinyals alerta que és normal que a les persones se’ls desperti el sistema de supervivència davant de certes alertes, tot i que cal ser coherents i analitzar la situació.

“Has sentit aquests Whastapps, veus que comencen a quedar menys productes i alguns establiments apliquen restriccions, doncs a la gent se li activa el sistema de supervivència cerebral”

Albert Vinyals

Si heu anat a comprar els últims dies a un supermercat, potser us haureu trobat amb diverses prestatgeries buides.

Prestatgeries de carn, buides
Prestatgeries de carn, buides

I és que, arran de la Guerra d’Ucraïna i els efectes col·laterals, s’ha estès la idea que és possible que s’acabin els productes.

L’alerta es va disparar, especialment, arran de la difusió massiva d’un àudio a través de Wathsapp, en què un suposat transportista recomanava a la gent anar al supermercat per evitar quedar-se amb la nevera i el rebost buits, mentre duri l’aturada que ha convocat per aquesta setmana una plataforma minoritària de transportistes.

Segons ha publicat el portal 324, però, les patronals de la distribució i alimentació, Anged i Aecoc, asseguren que cap cadena de supermercats ha donat senyals de tenir problemes d’abastiment. I afegeixen que, fins ara, els camions han arribat sense problemes i no tenen constància que aquesta setmana hagi de complicar-se la situació.

Per tant, Albert Vinyals assenyala que el primer de tot és contrastar la informació que ens arriba.

“El primer que hem de fer quan sentim notícies d’aquestes és consultar mitjans el més oficials possible, per veure si és veritat o no”

Albert Vinyals

A més, cal aplicar el criteri de racionalitat i no acumular més productes dels necessaris.

“Cal que siguem el més racionals possibles. Pensem: cada quant fem servir l’oli de gira-sol? La majoria de persones el fan servir molt poc, per tant, de què et serveix ara acumular si probablement es farà malbé?”

Albert Vinyals

Tot plegat, en un moment en què els preus no deixen de pujar, no només el de la gasolina, sinó tots els preus en general. En aquest sentit, l’IPC s’ha incrementat un 7,6% el mes de febrer.

“Som conscients de l’increment del preu de la benzina perquè la tenim molt al cap, està anunciada i realment ens toca molt la butxaca; però no podem memoritzar els preus de tots els aliments, que estan incrementant-se moltíssim”

Albert Vinyals

Finalment, Albert Vinyals també alerta que cal vigilar perquè hi ha preus psicològics que el consumidor els té molt en ment i el que fan les empreses és baixar la quantitat que s’ofereix en el producte, mentre es manté al mateix preu

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist