26.4 C
Lloret de Mar
Turó Rodó

El Turó Rodó s’inaugura aquest divendres i hi haurà visites guiades gratuïtes durant el cap de setmana

Les visites es faran dissabte i diumenge (10:00, 12:00 i 17:30 hores) i cal fer reserva prèvia al Museu del Mar o a la pàgina web de Patrimoni Cultural.

Turó Rodó

Darreres Notícies

Les obres d’adequació del Turó Rodó ja han acabat i l’equipament s’inaugura aquest divendres. A més, durant tot el cap de setmana hi haurà portes obertes i es faran visites guiades gratuïtes tant dissabte com diumenge, a les deu, a les dotze i a dos quarts de sis.

El regidor de Cultura, Albert Robert, assegura que l’espai ha quedat molt bé i remarca com a punt fort la casa de 50 metres quadrats que s’ha construït per recrear com eren les cases dels ibers.

El Turó Rodó és un petit poblat ibèric situat a darrere del Castell d’en Plaja, a dalt dels penya-segats i amb unes vistes impressionants de Lloret de Mar.

El Turó Rodó es va descobrir l’any 1925, quan es construïa un camí. Ara s’han adequat els accessos i s’ha creat l’estança amb els mateixos materials que feien servir els indigetes, que és el nom que rebien els ibers que vivien en aquest assentament el segle II abans de Crist.

Per poder visitar l’assentament, que forma part del Museu Obert i és un dels tres jaciments ibèrics de Lloret, cal fer reserva prèvia al Museu del Mar o bé a la pàgina web de Patrimoni Cultural. 

spot_img

El + Vist