15.1 C
Lloret de Mar

Últims dies per participar als Premis Literaris Vila de Lloret, de literatura de viatges

El termini es tanca aquest dijous. A més, fins al 6 de març es poden presentar propostes per al guardó Sa Gavina. Els premis s'entregaran el 28 de març, a la Festa de la Cultura Lloretenca.

Cartell dels premis
Cartell dels premis

Darreres Notícies

Últims dies per presentar-se als Premis Literaris Vila de Lloret, que organitza l’Ajuntament. El certamen arriba a la 16a edició i, com sempre, reconeixerà les millors obres inspirades en el món dels viatges, tant en narrativa com en poesia. El regidor de Cultura, Cristian Fernández, assegura que són uns premis molt atractius.

La previsió és que, com en els últims anys, s’hi presentin unes 200 obres. Hi haurà diferents categories, segons l’edat. Els majors de 18 anys poden presentar-se als premis de narrativa i de poesia. En els dos casos, les creacions han de ser originals, inèdites i escrites en català. En el cas del concurs de narrativa, el guanyador rebrà 1.000 euros, mentre que el premi del concurs de poesia és de 500 euros.

Els menors de 18 anys també hi poden participar en la secció Motxilla de Viatge, tant en narrativa com en poesia. En aquest cas, el concurs es dividirà en dues categories: primària i secundària. El premi dels guanyadors serà un import destinat a material cultural. El regidor valora molt positivament que els centres escolars del municipi fomentin la participació dels alumnes.

Una de les principals peculiaritats dels Premis Vila de Lloret és que el requisit que han de tenir absolutament totes les obres que es presentin al concurs, en les diferents categories, és que han de centrar-se en la literatura de viatges.

Les bases del concurs es poden consultar al web de l’Ajuntament. Les obres es poden presentar per correu electrònic, de manera personal o bé per correu postal. Hi ha temps de participar fins aquest dijous, 20 de febrer. Les obres guanyadores es coneixeran en la Festa de la Cultura Lloretenca, que se celebrarà el 28 de març.

Una celebració en què el reconeixement més esperat arriba al final, amb el guardó Sa Gavina. Tothom que ho vulgui pot fer una proposta de persona o entitat mereixedora d’aquest reconeixement. Hi ha temps fins al 6 de març.

spot_img

El + Vist