14.3 C
Blanes
Els manifestants, aquest dissabte, entrant al tram del camí públic de Can Juncadella.

Un centenar de persones reclama que es reobri el camí de ronda de Can Juncadella

Ha estat aquest dissabte, en què han traspassat la tanca de la finca, amb moments de tensió amb els Mossos.

Els manifestants, aquest dissabte, entrant al tram del camí públic de Can Juncadella.

Darreres Notícies

Un centenar de persones s’han manifestat aquest dissabte a Lloret de Ma per reivindicar la titularitat pública del camí de ronda, que durant anys ha estat tallat perquè passa per la finca de Can Juncalleda. És propietat de l’expresident del Kazakhstan, Nursultan Nazarbàiev, que hi ha construït una mansió de luxe, entre d’altres.

Durant la caminada popular, els activistes han aconseguit traspassar i obrir una tanca de la finca per reclamar que s’executi la sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que n’ha ratificat la titularitat pública, després de 8 anys de litigis. Hi ha hagut moments de tensió amb els agents dels Mossos desplegats.

Aquesta tanca bloqueja el pas entre la cala Canyelles i la cala Morisca, i també afecta una ruta GR del massís de Cadiretes, d’ús públic. El tram, a més, està ple de càmeres de vigilància i d’avisos de gossos perillosos. Més d’una vegada hi ha hagut enfrontaments entre excursionistes i personal de seguretat de la finca. “Demanem que s’executi la sentència i l’Ajuntament sigui ràpid a reobrir el camí de ronda”, ha explicat el portaveu de SOS Lloret, Jordi Palaudelmàs.

Ara, després de la sentència, l’Ajuntament de Lloret i la propietat hauran de definir-ne el nou traçat. El consistori assegura que ja hi ha converses per resoldre el conflicte.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist