11.7 C
Lloret de Mar

Un de cada quatre viatgers de l’Aeroport de Girona tenen Lloret de Mar com a destinació

L'estudi, presentat avui per la Universitat de Girona, conclou que la despesa és molt similar a Barcelona i Girona.

Aeroport de Girona
Aeroport de Girona

Darreres Notícies

Un de cada quatre viatgers que arriben a l’Aeroport de Girona tenen com a destinació Lloret de Mar. Aquesta és una de les principals conclusions d’un estudi realitzat pel Grup de Recerca en Economia, Indústria i Servies de la Universitat de Girona.

servicios profesionales jimenez

Aquest estudi, elaborat del 16 de juliol al 6 de setembre de l’estiu passat, s’ha realitzat a través de prop de 2.000 enquestes. La majoria s’han fet a turistes estrangers de nou països: França, Bèlgica, Finlàndia, Països Baixos, Alemanya, Itàlia, Irlanda, Regne Unit i Polònia.

De les moltes dades que s’han presentat, una de les més destacades parla sobre la despesa mitjana dels visitants de Lloret, que és de 158 euros per persona i dia. La despesa més elevada la fan els turistes polonesos, irlandesos i francesos. En global, és una despesa molt similar a la que es registra a Barcelona o a la ciutat de Girona.

Pel que fa a la durada de l’estada, la mitjana és d’una mica més de 7 dies. En aquest cas, l’estada més llarga es registra en els visitants d’Irlanda i de França. Tot plegat, hi ha una molt bona valoració en general, per part dels turistes, amb un 4 sobre 5, amb el clima, la platja i la vida nocturna com els punts més ben valorats.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, valora les xifres de manera molt positiva i destaca que els índexs de satisfacció i despesa a la vila son molt elevats en comparació amb la resta de destinacions.

“Gairebé un 25% dels turistes que passen per l’Aeroport de Girona tenen Lloret com a destinació, amb uns índexs de satisfacció i despesa molt alts”

Jaume Dulsat

Per la seva part, Enric Dotras, vicepresident del Patronat de Turisme, considera que l’estudi és molt útil, amb dades molt positives i que serveixen per trencar els tòpics que hi ha de Lloret de Mar.

“En comparativa amb la resta de comarques gironines i de la costa del Maresme nord, son unes dades molt positives i trenquen els tòpics que hi ha des de fora”

Enric Dotras

Pel que fa a l’Aeroport de Girona-Costa Brava, les dades d’aquest 2022 son millors que les del 2021, però encara hi ha un decreixement del 32% respecte del 2019, l’últim any abans de la pandèmia. Anna Garriga, degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UdG i directora de l’estudi, apunta que cal posar el sector turístic “a ple rendiment tot l’any”. I afegeix: “Per a Girona és una pèrdua econòmica i social que no ens podem permetre tenir una infraestructura pública com l’aeroport buida i després tenir la infraestructura hotelera, d’allotjaments turístics diversos… sense funcionar bona part de l’any”.

“Cal posar en valor el sector turístic gironí, que l’estudi demostra que té capacitat d’atraure i fidelitzar clients europeus al llarg de tot l’any d’alt poder adquisitiu”

Anna Garriga

L’estudi s’ha presentat aquest dimecres a Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist