15.2 C
Lloret de Mar

Un jove irromp a la caserna de la Policia Local i amenaça de matar-se i d’atacar els agents amb una navalla

El regidor de Seguretat, Jordi Sais, ha apuntat que es tracta d'un noi amb antecedents de malalties psiquiàtriques, que es creu que són la causa dels fets.

Caserna de la Policia Local i Protecció Civil
Caserna de la Policia Local i Protecció Civil

Darreres Notícies

Un jove ha irromput aquest matí, cap a les sis, a la comissaria de la Policia Local de Lloret i ha amenaçat de matar-se amb una navalla i també ha volgut atacar els agents amb aquesta arma. Segons publica el Diari de Girona, els agents l’han pogut immobilitzar i ha acabat ferit de l’estómac amb la seva pròpia arma blanca.

servicios profesionales jimenez

El jove, de 21 anys, està en custòdia a l’hospital i la Policia Local l’acusa de ser el presumpte autor d’un delicte d’amenaces, desobediència i atemptat contra els agents de l’autoritat. El regidor de Seguretat, Jordi Sais, ha confirmat els fets.

“Una persona s’ha presentat a la comissaria de la Policia Local reclamant l’assistència dels agents i comunicant la seva voluntat d’autolesionar-se si no era atès”

Jordi Sais

El noi, que és conegut per la policia pel seu historial psiquiàtric i també policial, bàsicament per robatoris amb violència, ha sorprès els agents cap a dos quarts de set del matí. Ha entrat a la caserna policial amb to desafiant i, entre crits i consignes de caràcter religiós, ha tret de darrere els pantalons una navalla que s’ha posat al coll mentre deia que se’l tallaria. També els ha dit que duia explosius i que els utilitzaria per atacar-los i fer volar la comissaria.

Els petards requisats al jove (Policia Local de Lloret de Mar)
Els petards requisats al jove (Policia Local de Lloret de Mar)

Veient la situació, els agents han decidit immobilitzar-lo. Un caporal l’ha pogut reduir i ha acabat detingut. La Policia Local ha pogut recuperar l’arma blanca, així com la bossa on suposadament duia els explosius, que han resultat ser petards potents. Jordi Sais ha matisat que el jove “portava una motxilla i en el seu interior ha mostrat als agents una sèrie de petards similars als que s’utilitzen a les revetlles de Sant Joan i Sant Pere, de la mateixa manera que ha sostret un ganivet, el qual ha mostrat amb la intenció d’autolesionar-se”.

“Es té constància que aquesta persona té antecedents de malalties psiquiàtriques i tot fa pensar que la seva actuació ve donada per aquesta alteració psíquica”

Jordi Sais

Durant el forcejament, el jove s’ha fet una ganivetada a l’estómac amb la seva pròpia arma, tot i que no és de gravetat. El SEM l’ha traslladat a l’hospital comarcal de Blanes, on està sota custòdia policial. Posteriorment, serà entregat als Mossos d’Esquadra perquè el passin a disposició del jutge de guàrdia de Blanes.

El caporal que l’ha reduït també ha resultat ferit de la mà, perquè ha patit un tall per la navalla i li han hagut de fer punts de sutura.

“En el moment de la reducció, un dels agents ha patit ferides lleus en una mà i aquesta persona també ha resultat ferida per l’autolesió que ell mateix s’ha provocat”

Jordi Sais

Segons el Diari de Girona, els Mossos d’Esquadra han obert una investigació pels fets i haurà d’aclarir si el jove té algun tipus de radicalització islamista. Des de Lloret no els consta. Com tampoc tenen cap mena de registre que aquest jove hagi estat atès per l’oficina de mediació municipal.

spot_img

El + Vist