18 C
Lloret de Mar

Un MontPhoto més costós, però amb més qualitat que mai

El festival comença avui i acaba dissabte. L'edició virtual ha fet incrementar costos, però l'organització assegura molta qualitat en les activitats.

K.O., Menció d'Honor a Montphoto 2019
K.O., Menció d'Honor a Montphoto 2019

Darreres Notícies

Ja tenim aquí la 24a edició de MontPhoto, que aquest any, per la pandèmia, es fa de manera virtual. Tot un repte per als organitzadors, que sempre han demostrat la seva capacitat d’innovació i d’adaptació a les noves circumstàncies.

servicios profesionales jimenez

En aquest sentit, des de l’organització asseguren que la qualitat d’aquest any és igual o superior a la de sempre. I, a més, el format virtual aporta certs beneficis: per exemple, d’aquesta manera es pot arribar a qualsevol punt del món, no hi ha límits d’aforament i, a més, facilita als ponents poder-hi participar sense haver-se de desplaçar a Lloret.

Tot i així, també té inconvenients. A banda de la feina prèvia a preparar-ho tot per poder oferir un festival amb qualitat, el director de MontPhoto, Paco Membrives, remarca que, en contra del que pugui semblar, l’edició virtual ha fet incrementar molt els costos.

La previsió, això sí, és poder arribar a moltes persones d’arreu, amb més d’un miler d’inscripcions registrades. El festival, però, estarà obert a tothom, tant amb registre com sense, tot i que el fet d’inscriure’s aporta certs beneficis, com la participació a sortejos i la possibilitat de xatejar amb els ponents.

Tots els vídeos es retransmetran en directe cada dia entre les set de la tarda i les nou del vespre i quedaran penjats al web de MontPhoto fins diumenge. Després, les persones que vulguin descarregar-los hauran de pagar un preu simbòlic per ajudar a finançar l’elevat cost que ha tingut el festival aquesta edició.

El festival internacional de fotografia de natura s’allarga fins dissabte, quan es farà l’entrega de premis. També serà virtual, aquest dissabte, just després de fer una entrevista a Kathy Moran, editora en cap de la revista National Geographic. Tot plegat començarà a les set de la tarda.

Recordem que en aquesta edició s’han presentat 14.000 imatges, procedents de 68 països diferents. Una bona xifra, sobretot tenint en compte el moment actual, ja que la pandèmia ha tingut efectes negatius en molts festivals de fotografia.  

expo montphoto 2020
Exposició MontPhoto 2020 (NRLL)

A banda del festival, durant tot el mes d’octubre es podrà visitar a la Casa de la Cultura l’exposició que MontPhoto organitza cada any, amb les millores fotografies d’aquesta edició.

spot_img

El + Vist