16.8 C
Lloret de Mar

Un mural reivindica l’Orgull del col·lectiu LGTBI+ a la plaça Germinal Ros

Les autores de la pintura són Maria Dolors Aguilera, coneguda com a Agui, i Eva Ramos.

-

Un mural amb els colors de l’arc de Sant Martí llueix a la plaça Germinal Ros, davant del Teatre. Commemora l’Orgull LGTBI+ i per això s’hi llegeixen paraules tan potents i necessàries com Respecte, Llibertat o Dignitat.

Tot i que el Dia de l’Orgull LGTBI es va commemorar dilluns passat, 28 de juny, el mural es va inaugurar ahir diumenge amb un petit acte institucional. Les autores de la pintura són Maria Dolors Aguilera, coneguda com a Agui, i Eva Ramos. La primera apunta que la idea va sorgir de manera molt natural i remarca que ha volgut incloure “una icona de l’art” com són les mans de Miquel Àngel.

El mural el complementen els símbol de tots els gèneres que existeixen i una sèrie de paraules que reivindiquen la igualtat i dignitat del col·lectiu.

“Hi ha tots els símbols, en coneixem quatre i n’hi ha una vintena, i vam escollir les paraules que més enganxaven amb la causa. El primer és el respecte, però a mi la que més m’agrada és dignitat”

Maria Dolors Aguilera ‘Agui’

A les dues artistes lloretenques els ha fet molta il·lusió poder col·laborar amb la causa d’una manera tan gratificant.

“Ens sembla genial, tant de bo poguéssim fer moltes més coses d’aquestes, pel que reivindica i perquè omplir el poble amb colors i pintura és fantàstic”

Eva Ramos

La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, ha celebrat la inauguració del mural, però ha recordat que el millor seria que el Dia de l’Orgull pogués deixar enrere les reivindicacions i passés a ser exclusivament una festa.

“Tant de bo algun dia no sigui un acte per reivindicar i puguem celebrar i fer una festa, com hauria de ser”

Jennifer Pérez

En el seu parlament, la regidora ha tingut un record per al jove Samuel Luis Muñiz, de 24 anys, que va morir aquest cap de setmana a A Coruña després de rebre una pallissa presumptament per homofòbia.

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha estat l’encarregat de llegir el manifest institucional i, en la mateixa línia que la regidora, ha remarcat la necessitat d’acabar amb l’homofòbia.

“Totes aquelles mesures que puguem anar prenent per normalitzar aquesta situació i perquè tothom pugui estimar a qui vulgui i com vulgui són necessàries”

Jaume Dulsat

El Dia de l’Orgull LGTBI+ es commemora cada 28 de juny en record als fets d’Stonewall dels EUA.

A banda de la inauguració del mural, aquest any per commemorar el Dia de l’Orgull també s’ha pintat el llaç de Lloret amb els colors de la bandera LGTBI.

- Publicitat -